גירוי יתר שחלתי- בעיות זרע

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

15/10/2018 | 11:20 | מאת: לי

שלום, *בת 34, ללא ילדים, מחזור סדיר. *לפני שנתיים נכנסתי להריונות ספונטניים פעמיים שנגמרו בשתי הפלות. *עקב בעיות זרע של בן זוג הופנינו לטיפולי פוריות. (בן 36, ללא ילדים). *תוצאות בדיקת זרע: נפח: 4.5 מ"ל ריכוז 18X10^6 למ"ל תנועה 50% פרוגרסיבית 17% מקומית 33% ללא תנועה 50% MOTILE COUNT 41X10^6 תאים תקינים 2% פתולוגית ראש 82% פתולוגית זנב 16% *עשינו 3 הזרעות ללא הצלחה. *כעת הזרקתי גונאל 87.5 במשך 4 ימים (החיל מ-10.10.18). (תקופת וסת 6.10-10.10.18). *בדיקת דם של אתמול הראתה: Estradiol 3599.0 pmol/l Progesterone Urgent 3.2 nmol/l LH Urgent 4.9 IU/L *ב-US שעשיתי אתמול היו 7 זקיקים והיום ישנם 11 (בשחלה שמאלית המובילים בגודל 15,12 שלושה 11 ושניים 10. בשחלה ימנית 13,11 ושניים 10). *שאלות: 1. האם מדובר בגירוי יתר שחלתי? זו פעם ראשונה שאני מזריקה הורמונים זאת למרות שהמחזור שלי מאוד סדיר. 2. האם תוצאות בדיקות יכולות לפגוע בפוריות עתידית שלי? 3. האם היית ממליץ לבקש IVF בטיפול הבא אם הנוכחי לא יצליח או ייפסק? 4. האם הזרקת הורמונים שגורמים לגוף לייצר יותר זקיקים מטבעי (תמיד יש לי זקיק 1) יכולים בעתיד לגרום לשחלות פוליציסטיות? סרטן? הסתבכויות אחרות? 5. האם יש משהו שבן זוג יכול לבדוק/לעשות כדי לתרום לטיפול? 6. האם כדאי לקיים יחסי מין. אם כן כמה ומתי? תודה.

15/10/2018 | 15:07 | מאת: לי

עדכון: בדיקת דם של היום הראתה ש-ESTRADIOL עומד על 5738.0 pmol/l. פעם אחרונה הזרקתי גונאל ב-13.10.18 . 7. עד כמה זה חמור?

16/10/2018 | 22:48 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא חמור בכלל. ערכי האסטרדיוןל אינם עדיין ברמה של גרוי יתר שחלתי. חשוב מספר וגודל הזקיקים.

16/10/2018 | 22:53 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין כאן סכנה ממשית של גרוי יתר אבל יש סכנה של הריון מרובה עוברים. במקרים כאלו אני נוהג להמליץ על rescue IVF, כלומר לבצע IVF במקום הזרעה. אין במצב שתארת סיכונים ארוכי טווח כמו הפיכה לשחלות פוליציסטיות או גידולים. באם IVF הייתי מבצע במחצית הביציות ICSI, כלומר הזרקה של תא זרע לביציות.

16/10/2018 | 22:54 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין כאן סכנה ממשית של גרוי יתר אבל יש סכנה של הריון מרובה עוברים. במקרים כאלו אני נוהג להמליץ על rescue IVF, כלומר לבצע IVF במקום הזרעה. אין במצב שתארת סיכונים ארוכי טווח כמו הפיכה לשחלות פוליציסטיות או גידולים. באם IVF הייתי מבצע במחצית הביציות ICSI, כלומר הזרקה של תא זרע לביציות.

17/10/2018 | 19:58 | מאת: לי

היום אסטרדיול עומד על 9774.0 pmol/l אבל לפי LH ניתן לראות שכבר בייצתי. רופא טוען ש: זקיק שאתמול נצפה 17 מ"מ והיום 16 מ"מ (כנראה תלוי טכנאי שמודד את הזקיק) מראה על כך שביצית לא התפתחה אך ביוץ כבר התרחש ולכן החליט לא לעשות הזרעה ולא לעשות IVF. האם לא ניתן להכנס להריון עם זקיקים שהם 16 או 17 מ"מ? לדעתי הכי גבוה שלי זה 18 מ"מ. ועוד שאלה, אם כבר בייצתי אתמול והיום יש לי זקיקים של 14/15/16 (יותר משלושה) האם יתכן ביוץ נוסף בקרוב? ותודה רבה לך על מענה!!!

מנהל פורום טיפולי פוריות