PA IVS

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

16/07/2014 | 12:40 | מאת: נעמה

שלום תינוק, נולד בלידה רגילה, כשעתיים לאחר הלידה הועבר לטיפול נמרץ עקב סיטורציה נמוכה כחלון ורשרוש בלב עם חשד למום בלב. בבדיקת אקו נמצא PA IVS, מקבל טיפול תרופתי וחמצן עד להעברה למרכז רפואי מתאים לצורך טיפול. בסיכום של האקו נרשם: PA IVS (nonhemodynamically significant small muscular VSD's) with nice size RV withunt fistula and PFO restrictive PDA Start PGE at 0.1 microgram/kg/min IV - follow bicarinate levels in blood and add 02 for saturation below 75% Faather should give us a riply - where they want the child to trabsfer רציתי לשאול. 1. הבנתי שמדובר בעורק מוצר/חסום, אך קראתי קצת והבנתי שזה שתסום ריאתי סגור, במה מדובר? 2. מה הטיפול? צנתור? ניתוח? והאם זה טיפול חד פעמי או שבהתחלה זה משהו זמני? 3. מה ההשלכות לטווח קרוב ורחוק? תודה

מדובר בחסימה של עורק ראתי שבד"כ באיזור המסתם לרוב הטיפול הינו ניתוי לפתיחת החסימה מקרים מסוימים ניתן לפתוח בצינטור צורת הטיפול תקבע בעת געת הילד למרכז שמבציע גם ניתוחים וגם צינתורים חזרה על הפעולה גם כן תלויה בצורת טיפול ותוצאת הטיפול במידה והטיפול מצליח ותוצאה טובה בד"כ לילד לא תהיה מגבלה כל שהיא למעט מעקב ואולי הצורך בהתערבות חוזרת בעתיד

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה