איך לטפל בכולסטרול

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

21/12/2013 | 17:51 | מאת: דהב

שלום רב, רקע: אני בת 63. סובלת משילשולים בלתי פוסקים. עברתי בירור מקיף אך כל התוצאות היו תקינות ולא נמצאה סיבה לשילשולים. אציין כי איני אוכלת שום דבר שמן, מתוק וגם לא אוכלת כלל מוצרי חלב ( אי סבילות ללקטוז). בשנה שעברה עברתי ניתוח כריתת רחם בשל סרטן הרחם (לא היתי צריכה לעבור הקרנות או כימוטרפיה לאחר הניתוח). ב 2010 הוסרו 2 בלוטות היפרפלסטיות עקב היפרפרתירואידיזם ראשוני ואוסטיאופורוזיס. בדיקות דם: לאחרונה עשיתי בדיקות מעבדה ( התוצאות בהמשך ) ועקב תוצאות חריגות של כולסטרול, רופא המשפחה שלי רשם לי LITORVA 10MG. התוצאות הן: Glucose (B) 94 Cholesterol 216 LDL-Cholesterol 119.2 HDL-Cholesterol 57 Non-HDL Cholesterol 159 Triglycerides 197 Albumin (B) 4.4 ALKP-Alkaline Phosphatase 78 ALT (GPT) 29 Ca-Calcium (B) 9.1 Creatinine (B) 0.73 K+ Potassium (B) 4.7 Na- Sodium (B) 142 Protein Total (B) 7.2 Urea (B) 22 Vitamin D 25 (OH) 15 Vitamin B12 244 Fe - Iron 97 שאלות: 1.האם אכן תוצאות אלו מחייבות לקחת כדורים להורדת הכולסטרול או שניתן להסתדר גם בלי הכדורים? 2. האם לקיחת תרופות אלו מותרת למי שסובל מאי סבילות ללקטוז? 3. האם נטילת הכדורים אלולה להחמיר את השילשולים? אודה מאוד לתשובה, תודה רבה, דנה לטחרונה עשיתי

שלום דנה תוצאות בדיקות הדם לשומנים אצלך די סבירות ולא הייתי מתחילה טפול תרופתי. ליטורבה מכיל לקטוז ולכן רצוי לך להמנע ממנו. שאר הענינים שהעלית במכתבך אינם בתחום פורום זה. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול