שלום לרופא..

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/06/2016 | 00:41 | מאת: דניאל

אני לא ישנה כבר שבועיים אולי תוכל להרגיע אותי. הייתי במסיבה והסתובבה סביבי מישהי מוזרה והרגשתי דקירה ולא התייחסתי וניקיתי עם גל חיטוי. שחזרתי הביתה ראיתי נקודה אדומה. מאז אני בסיוטים שהיא דקרה אותי במכוון עם מזרק נגוע. ישר פניתי לועד למלחמה באיידס ולמרפאת לוינסקי ושניהם אמרו בצורה חד משמעית שלא ניתן להידבק באיידס מדקירה של מזרק וכדי להידבק צריכה להיות דקירה ממש עמוקה לתוך הוריד ושתעבור כמות גדולה או מסוימת של דם לתוך הוריד או מחזור הדם...האם זה נכון? האם לדעתך אני יכולה להיות רגועה לפחות לגבי איידס? כתוב בכך האתרים שהדבקה באיידס כתוצאה מדקירת מחט שיש בה דם של נשא היא נמוכה מאוד מאוד...ד"ר יקר, מה דעתך בנושא? אגב יש לי כבר 3 ימים חולשה, צינון וכל זה..האם זה קשור. כמה זמן אחרי אם חלילה נדבקים מפתחים מחלת דמויית שפעת? מה לגבי הפטטיס בי, האם מדקירה אחת חייבת להיות הדבקה בהפטטיס בי? אגב אני בהריון אז בכלל אני מתה מפחד. האם יש מצב שהיא תהיה נשאית של איידס והפטטיס בי, תדקור ולא אדבק? האם לדעתך אני יכולה לשכוח מהעניין? האם אני צריכה להיות מוטרדת ולהיבדק? מדוע הועד למלחמה באיידס ומרפאת לוינסקי טוענים בצורה חד משמעית שאי אפשר להידבק כך באיידס? מה דעתך לגבי הסיטואציות..על סמך נסיונך והידע שלך.

שלום דניאל, הדבקתך בנגיפי 'איידס' ו'הפטיטיס B' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. יחד עם זאת, אם את חוששת שנדבקת "ולא ישנה בגלל זה כבר שבועיים" אז את יכולה להיבדק. הרבה בריאות אפי

03/06/2016 | 18:49 | מאת: דניאל

למה אתה מתכוון שהדבקתי באיידס, הפטטיס בי או סי, במהלך האירוע המתואר, נחשבת כבלתי סבירה? זאת אומרת שגם אם היא דקרה אותי במכוון במזרק עם דם נגוע באיידס, הפטטיס בי או סי, אני לא יכולה להידבק במחלות הללו באופן הזה? זאת אומרת שאני יכולה להיות רגועה לדעתך ד"ר הלפרין? מדוע באותה נשימה רשמת לי ללכת להיבדק? אם מצד אחד כתבת שזה לא סביר ומצד שני אתה חושב שכן יש חשש להדבקה, אנא הסבר את תשובתך. אתה חושב שאני יכולה להיות שקטה לגבי איידס, הפטטיס בי או סי?

03/06/2016 | 15:01 | מאת: אורח

הסיפורים הכמעט היומיים האלו על זיהומים אפשריים ממש מרתקים, אבל נדמה לי שהשואלת, המחליפה את שמה לעיתים קרובות, זקוקה יותר לפסיכולוג (או פסיכיאטר) מאשר לזיהומולוג. נראה שיש כאן מקרה רציני של מיזופוביה/בקטריופוביה + OCD. https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%91%D7%99%D7%94

04/06/2016 | 02:58 | מאת: דניאל

אתה מכוער בודד ללא קשר זוגי ומן הסתם גם זקן ערירי שחיי בגפו וכל מה שיש לך הוא לשוטט בפורום מחלות זיהומיות ולכתוב תגובות....כך זה קצת מקל עלייך מהבדידות. מגיע לך שאתה חיי כמו כלב ותמשיך לכתוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות