בכצ'ט

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/01/2016 | 13:58 | מאת: דולי

הבן שלי בן 38 התחיל עם דלקות עיניים וקיבל סטרואידים עד 60 מ"ג ואובחן כחולה באוביאטיס רטניטיס - בכצ'ט, לאחר שהיו לו גם כאבים בשרירים הסתבר שיש לו דלקת בענביה. היות והוא הגיע למצב שהייתה לו בצקת בעין בעצם הראיה בעין שמאל עם סקוטומה שהחמירה בשדה הראיה(כל הזמן יש בעיות ב-2 העיניים) הוחלט לתת לו סטרואידים וסולומודרול גרם ליום (באישפוז) במשך 3 ימים. סובל מאוד מכאבים בשרירים, כולל בחזה, כאבים במפרקים, אי יציבות נפשית ומזה 3 ימים פריחה פופולרית על אמה שמאל ועל החזה בנוסף ירידה בתחושה בלשון. היום הוחלט לתת לו סטרואידים 50 מ"ג וציקלוספורין 350 מ"ג כדור כימותרפי שאלתי היא האם אפשר לקבל במקום כדור ציקלוספורין שעושה לו לא טוב מכל הבחינות משהו אחר או שאולי יש משהו טבעי. עלי לציין שהוא בחור בריא בדרך כלל. סובל מזה כ-4 חודשים וכל הזמו הוא עם סטרואידים שמנפחים אותו וגורמים לא חוסר שקט ועצבנות. האם יש עוד דרך לטפל בבעיה זו

שלום דולי, מחלת בכצ'ט איננה נחשבת כמחלה זיהומית, ואני ממליץ לך להפנות את שאלותייך בנושא לרופא/ה ריאומטולוג/ית או פנימאי/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות