חיסונים לחו"ל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2014 | 15:44 | מאת: נעמה

ד"ר אפי שלום רב, ראשית ברצוני להודות לך על כל העזרה שלך פה ועל מתן התשובות הסבלניות שעוזרות פה לכ"כ הרבה אנשים! יש לי שאלה- אני ובעלי נוסעים לנפאל, הבנתי לפי משרד הבריאות שאנחנו צריכים לקחת את החיסונים הנ"ל: טטנוס-דיפטריה, צהבת A, טיפוס הבטן, חיסון נגד דלקת קרום המוח. לאחר כחודש אנחנו חוזרים לארץ ונרצה להיכנס להריון, נאמר לי שאני צריכה חיסון לאדמת. שאלתי היא האם כל החיסונים האלה (לנפאל ואדמת) בטווח קצר אחד מהשני זה מסוכן? וכמה זמן לפני שארצה להיכנס להיריון עליי לקחת את החיסון לאדמת? תודה רבה רבה רבה!!

שלום נעמה, 1. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, והללו אמורות להיות מוסברות לכם בעת הביקור שלכם ב'מרפאת המטייל' (של משרד הבריאות או במרפאה פרטית כלשהי). 2. לנשים שמתחסנות כנגד אדמת מומלץ להימנע מכניסה להריון לפחות במשך החודש שלאחר קבלת החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות