צהבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/10/2012 | 16:27 | מאת: אמא לעתיד

בס"ד שלום אני בחודש תשיעי וצפוייה ללדת בקרוב ב"ה. שמעתי שנותנים לתינוק חיסון נגד צהבת כבר בשעותיו הראשונות. לי אין צהבת ומעולם לא היתה לי. האם אני צריכה להסכים לתת לתינוק את החיסון? האם החיסון מסוכן באיזושהי צורה (ולו הסיכון הקטן ביותר)? תודה

שלום אמא לעתיד, 1. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, והחיסון כנגד הפטיטיס B איננו יוצא מהכלל הזה, אך בסך הכל מדובר בחיסון בטוח למדי (גם בהשוואה לתרכיבי חיסון רבים אחרים). 2. יחד עם זאת, את ל א ח י י ב ת להסכים שיחסנו את תינוקך ביום הראשון להיוולדו דווקא, ואפשר לעשות זאת בכל מועד אחר עד להגיעו לגיל ההתבגרות. הרבה בריאות אפי

29/10/2012 | 17:08 | מאת: אמא לעתיד

בס"ד מתי כדאי לחסן את התינוק נגד צהבת? מה כל כך דחוף לחסן אותו איך שהוא נולד? אין לי ידע ברפואה, איך אני יכולה להחליט מתי ואם לחסן אותו?

29/10/2012 | 21:28 | מאת: לדר' הלפרין

לאותן נשים ('בריאות') המתלבטות אם לחסן או לא את הילוד, או שאין צורך בבדיקה כזו ואין צורך בחיסון כל כך מוקדם?

30/10/2012 | 10:54 | מאת: לאמא

אתר דוקטורס מתפרנס מחברות התרופות ולכן מוחק תגובות שמאירות את החיסונים באור שלילי. זו לא הפעם הראשונה ולא האחרונה שהם מוחקים תגובות כאלו.

30/10/2012 | 14:02 | מאת: לא למחוק 3

וגם מפנה בתגובה הנוספת לבלוג הפסוידומדעי שלו 'חיסונים בע"מ'? להלן לקט קטן מדבריו של האנטיחיסונים ההיסטרי (הוא גם מככב בשרשור למטה מה 25.10.12) בפורומים שונים, כולל בפורום החדש "חיסונים במחשבה תחילה" באתר "תפוז" שם הוא מככב כ "אבו חסן המקורי ממש". 1. החיסונים מסוכנים יותר מהמחלות כנגדן מתחסנים ורובם מיותרים. דר' הלפרין אמר כי לחיסונים היתה תרומה אדירה לבריאות הציבור ב 120 השנים האחרונות. דר' הלפרין גם אמר שהחיסונים המומלצים היום ע"י משרד הבריאות יעילים למדי ובטוחים למדי. 2. ההיגיינה ולא החיסונים חיסלו את המגיפות ואין כל משמעות לחסינות העדר. בנוסף למה שדר' הלפרין אמר בסעיף 1, הוא גם אמר כי לחסינות העדר יש חשיבות מאוד גדולה במניעת התפרצות מגיפות. 3. מדע החיסונים הוא מדע חרא. רוב החיסונים הקיימים רעילים ולא יעילים. לא רחוק היום ומרבית החיסונים יעלמו. דר' הלפרין דווקא חסיד גדול של חיסונים ומקווה שבעתיד יפותחו עוד חיסונים נגד מחלות זיהומיות שאין לנו עדיין חיסון נגדן, ושעם הסברה נכונה יעלה שיעור ההתחסנות של האוכלוסיה. 4. כל המחקרים על חיסונים ממומנים ע"י חברות התרופות המושחתות וכולם שיקריים ומוטים. מה לגבי המחקר המשוחד והמסולף של הרופא האנגלי דר' ווקפילד על 12 ילדים בסה"כ, שטען כי החיסון המשולש (לאדמת, חצבת חזרת) גורם לאוטיזם ושעורר את הפאניקה העולמית מהחיסונים ? תוצאות מחקר זה מעולם לא אוששו בעשרות מחקרים אחרים על מיליוני ילדים, אבל הדוקטור הזה הוא הגורו של האנטיחיסונים ההזוי. 5. כל שנה אלפי ילדים ישראלים נפגעים קשה מהחיסונים. קשקוש. תופעות לוואי קשות לחיסונים הינן נדירות (פחות מ 1 ל 10,000). 6. החיסונים גורמים להרבה ילדים לחלות באוטיזם, סוכרת, אלרגיה, סרטן ולפגיעות נוירולוגיות קשות. לגבי אוטיזם, דר' הלפרין אמר כי אין שום הוכחה שחיסוני הילדים גורמים לאוטיזם. לגבי שאר המחלות – אין לזה בסיס מדעי. פגיעות נוירולוגיות קשות - נדירות. 7. 99% מרופאי המשפחה ורופאי הילדים אינם מבינים בחיסונים. רופאים הממליצים על חיסונים מתוגמלים ע"י חברות התרופות. גם מעט הרופאים המומחים בחיסונים " כרתו ברית עם ממסד החיסונים המושחת (הם חלק מהממסד) שמסתיר את נזקי החיסונים." דר' הלפרין דווקא ממליץ להורים להתייעץ עם רופאי משפחה וילדים לגבי חיסון ילדיהם. מה דעתו על דר' הלפרין? " אם ישאל אותי חבר עם מי כדאי להתייעץ בנושא חיסונים, ד"ר הלפרין לא יהיה הבחירה הראשונה שלי." הבחירה הראשונה שלו היא כמובן שבעת ההומיאופתים (סעיף 9). 8. 99% מההורים שלומדים לבדם על חיסונים מפסיקים לחסן את ילדיהם. הם גם מתמצאים בחיסונים יותר ממרבית הרופאים. כשיהיו הרבה הורים "משכילים" כאלה שיפסיקו לחסן את ילדיהם וחסינות העדר תקרוס, נחזור למגיפות שמזמן שכחנו מהן. 9. יש בישראל רק 7 רופאים שניתן לסמוך עליהם בנושא החיסונים – 7 רופאים הומיאופתים המשווקים חיסונים הומיאופתים (הרשימה מופיעה בבלוג ההזוי שלו "חיסונים בע"מ"). 10. כל מגיב ברשת שחוקר חיסונים או תומך בחיסונים הוא תועמלן ממומן שקרן של יצרניות החיסונים. ------------------------------------------------------------- לשאר פרטים על האנטיחיסונים ההיסטרי הזה ותגובותיו המוטרפות ברשת לתומכי החיסונים, ראו כאן חבילות 3, 4. הנאה מובטחת. http://www.doctors.co.il/forum-2091/pg-52#message-37357 http://www.doctors.co.il/forum-2091/pg-52#message-37365

30/10/2012 | 14:26 | מאת: צוות האתר

שלום אתר דוקטורס לא מוחק תגובות בשל סיבות מסחריות לעלום, ופועל על פי הנחיות משרד הבריאות והאתיקה העיתונאית.

30/10/2012 | 12:43 | מאת: לא למחוק!

המאמר הטוב ביותר בנושא זה הקיים בעברית: http://vaccinesinc.blogspot.com/2011/11/b_14.html

30/10/2012 | 13:42 | מאת: לא למחוק 2

http://www.chisunim.co.il/Paper.aspx?id=12&cat=4

מנהל פורום מחלות זיהומיות