מס שאלות קצרצרות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2009 | 00:28 | מאת: עדי

דבר ראשון - מהן קבוצות הסיכון ? דבר שני - סיפור אישי - אחי פיתח צינון ביום האחרון ואצלי התחיל לעלות החום אך לא חום גבוה - לגשת לרופא או שהוא יצחק עליי?

שלום עדי, 1. רופא/ה לא אמור לצחוק על חולה- בלי קשר לתלונותיו וגם אם אין לו 'שפעת החזירים' אך הוא חושש שהוא חלה במחלה זו. 2. 'קבוצות הסיכון' לפתח את סיבוכי 'שפעת החזירים' הם: מחלות ריאה כרוניות, כולל COPD Moderate/severe ואסתמה שאינה בשליטה מלאה, או חולי אסתמה בשליטה שמקבלים טיפול מונע קבוע, או ילדים אצלם ידוע על Viral induced asthma. מחלות לב משמעותיות כרוניות (לא כולל יתר לחץ דם). מחלות חסר חיסוני, כולל חולי סרטן, איידס, וחולים אחרי השתלה; חולים המקבלים טיפול אימונוסופרסיבי; חולים המקבלים טיפול בסטרואידים לפחות שבועיים (מעל 20 מ"ג ליום של פרדניזון (בילדים שמשקלם פחות מ- 10 ק"ג – מעל 1 מ"ג לק"ג ליום), ועד לשבועיים אחרי הפסקת הטיפול). סכרת ומחלות מטבוליות כרוניות. מחלת כליות כרוניות. המוגלובינופתיות. מחלות נוירוקוגנטיביות, נוירומוסקולריות וחולי אפילפסיה. נשים בהריון בטרימסטר שני ושלישי (ונשים בחודש הראשון לאחר הלידה). השמנה חולנית קיצונית (Extreme morbid obesity) עם BMI > 45. ילדים (עד גיל 19) המקבלים טיפול ממושך באספירין מחשש ל- Reye syndrome. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות