מרסה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/06/2009 | 18:17 | מאת: אורנה

שלום! אימי בת 48 סובלת מסכרת ולחץ דם גבוה אינה פעילה פיזית ומעשנת כבדה ,לפני כחודש קיבלה התקף נשימתי והובהלה לבית החולים.היא טופלה במחלקת טיפול נמרץ נשימתי ומפאת יכולת לנשום בכוחות עצמה הונשמה בעזרת מכונת הנשמה,כל מערכות גופה קרסו:בצקת בריאות,חסימה בעורקים ביד שמאל ,חסימה של האאורטה ובין היתר אי ספיקת לב ופטרייה בדם.לאחר יום קיבלה אוטם גדול מצד שמאל ולאחר שבועיים וקצת לאחר ייצוב מערכות גופה הועברה למחלקה פנימית ולאחר מכן לבית חולים שיקומי שם גילו את חיידק המרסה בקנולה של הטראכומי שנשאר לאחר שנאלצה לעבור את הניתוח לאחר שעברה 13 יום עם מכונת ההנשמה .אימי אינה כל כך מגיבה עקב האוטם,עכשיו שאלתי היא האם המרסה גורם לעיכוב השתקמותה והיכן בדיוק הוא פוגע ? ותוך כמה זמן בערך היא תתנקה מן החיידק?

שלום אורנה, על סמך הנתונים שסיפקת אינני בטוח כלל שה- MRSA גורם לתחלואה כלשהי אצל אמך. בכל מקרה, מדובר בחיידק שניתן לטפל בו בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות