תרבית שתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/09/2008 | 01:48 | מאת: שרונה

דודתי הקשישה והסיעודית הגיעה לבית חולים עם מצב של זיהום בבטן ע"י E.COLI במקביל נלקחה לה תרבית שתן ע"י קטטר שהראתה תרבית דלה וצמיחה מעורבת. יומיים שלושה אח"כ וכמובן גם יומים שלושה לאחר תחילת טיפול אניטיביוטי רחב טווח נלקחה שוב תרבית שתן שהראתה שאין צמיחה. מכך הסיקו הרופאים שהיא לא הגיעה גם עם דלקת בדרכי השתן בנוסף. שאלתי היא איך ניתן להסיק שלא היתה לה דלקת בדרכי השתן אם היא קיבלה כבר אנטיביטיקה רחבת טווח ,האם היה טעם בכלל בלקיחת תרבית שתן נוספת במצב כזה? האם זה לא היה מראה תרבית שלילית בכל מקרה בגלל האנטיביוטיקות? האם בכלל ניתן להסיק מממצאים אלו לגבי התקיימות או אי התקיימות דלקת בשתן? תודה שרונה

שלום שרונה, לכל אחת משאלותייך ניתן לענות גם ב"כן" וגם ב"לא", אך עקרונית- כדי לאבחן דלקת בדרכי השתן צריך קליניקה מתאימה (כגון צריבה או תכיפות במתן שתן, חום ועוד), ממצאים מתאימים בבדיקת השתן "הכללית" (כגון כדוריות לבנות), ותרבית שתן חיובית. לסיכום, אין בידי נתונים מספיקים כדי לאבחן או לשלול בוודאות זיהום בדרכי השתן אצל דודתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות