חום סאב פיברילי בימים אלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2020 | 15:37 | מאת: מנחם

שלום ד"ר. לפני יומיים ביום ב היה לי חום 37.4 והרגשתי חולשה/עייפות ללא שום תסמין נוסף. היום אני מרגיש הרבה יותר טוב אבל עדיין התחלתי את הבוקר ב 37 ועכשיו כבר 37.3 אני בריא ללא מחלות רקע והחום הרגיל שלי נע בין 36.4 בבוקר ל 36.7 גג 36.8 בערב. האם אתה חושב (בכנות) שבמדינת ישראל של ספטמבר 2020 יתכן עוד וירוס שיגרום לחום כזה מלבד נגיף הקורונה החדש? כי הבנתי לצערי שנגיף הקורונה כל כך דומיננטי שהוא מנצח את כל הוירוסים האחרים תודה

שלום מנחם, זה יכול להיות 'קורונה'. זה יכול להיות נגיף אחר. וזו יכולה להיות בעיה לא נגיפית. הרבה בריאות אפי

23/09/2020 | 16:56 | מאת: מנחם

האם זה יכול להיות גם החלמה מנגיף ושלחום לוקח זמן לחזור לבייס שלי גם אם הנגיף לא פעיל? הרי לפי הגדרות משרד הבריאות זה גם לא משהו שמחייב בידוד ולא נחשב חום... איזה עוד נגיפים שקיימים כיום בפועל ולא רק בתאוריה במדינת ישראל יכולים לגרום לחום כזה?

שלום מנחם, בארץ ישנם, בכל רגע נתון, מאות נגיפים וחיידקים שיכולים לגרום למחלת חום. אין בידי מידע על אלו השכיחים יותר דווקא בימים אלו, ואתה מוזמן לפנות בנושא ישירות למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

23/09/2020 | 20:37 | מאת: מנחם

והאם יש נגיפי צינון שאינם קורונה שיכולים לגרום לחום 37.3? בכל טבלאות ההשוואה באינטרנט כתוב שבהצטננות common cold אין חום.

כל "נגיף צינון" יכול לגרום גם לעליית טמפרטורת הגוף ל- 37.3.

24/09/2020 | 22:39 | מאת: אחת

אני אעשה לך סדר. חום לא קשור לנגיף כזה או אחר. חום זה חלק מתגובת מערכת החיסון!!! חום יכול להיגרם גם מחיידק. גם אם תבלע סבון יהיה לך חום.

מנהל פורום מחלות זיהומיות