חיסון הפטטיס A תשובה שלילית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2020 | 20:48 | מאת: לבנת

שלום רב. אני מקבלת תרופה בשם מבטרה (הניתנת בעירוי אחת לחצי שנה). חצי שנה לאחר העירוי האחרון קיבלתי חיסון נגד הפטטיס A (לפני שלושה שבועות). עשיתי בדיקת נוגדנים היום (3 שבועות אחרי החיסון) והתשובה הייתה שלילית. כמה זמן לדעתך עוד עליי להמתין כדי שיתפתחו נוגדנים, בהתייחס לכך שאני אולי עדיין קצת מדוכאת חיסון בגלל שעברו רק 6 חודשים מהעירוי האחרון?

שלום לבנת, כדי להיחשב מחוסנים כנגד 'הפטיטיס' A בגילך יש לקבל שתי מנות חיסון (שכל אחת מהן מכילה 1440 יחידות) בהפרש של כחצי שנה זו מזו. אינני מוצא טעם בבדיקת נוגדנים אחרי קבלת מנת חיסון אחת. הרבה בריאות אפי

10/08/2020 | 15:20 | מאת: המשך

תודה. אני מנסה להבין משהו - אם אדם בריא שלא מדוכא חיסון עושה את המנה הראשונה של החיסון להפטטיס A לא אמורים להתפתח לו כבר בשלב זה נוגדנים?

שלום המשך, גם אחרי מנת חיסון אחת אמורים להתפתח נוגדנים, אך לא ברור לי מה הערך המספרי ה"נורמאלי" שלהם בשלב זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות