חיידק קלבסיאלה עמיד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2020 | 06:37 | מאת: אביביה

בעלי סוכרתי שעבר לפני כשנה כריתת 2 אצבעות כף הרגל עקב נמק. המליצו לו להוריד את הרגל עד לפני הברך. לא הסכמנו. כתוצאה מהניתוח בעלי נדבק חיידק זה. התחלנו לטפל בפצע הפתוח בעזרת חמצן. כשבעלי במעקב של הקלאבסיאלה. היום קיבלנו תשובה לגבי תרבית שעשה ונכתב שהחיידק עמיד. קראתי באינטרנט וממש נבהלתי מההשלכות של החיידק הזה וממה שנרשם שם עליו. ברצוני לדעת האם יש טיפול שימגר את החיידק. כי לבעלי יש שלשולים לעיתים קרובות כשהוא אוכל. אני לא רואה שיש שיפור מהמעקב של הטיפול אחר החיידק שהיום הוא מקבל. מה ניתן לעשות.

שלום אביביה, טיפול בפצעים של 'רגל סכרתית' הוא אחד האתגרים שעמו עדיין מתקשה הרפואה המודרנית להתמודד. כדי לדעת לאיזו תרופה רגישה ה'קלבסיאלה' שבודדה מהפצע של בעלך אני זקוק לראות את ה'אנטיביוגראם' של החיידק (רשימת התרופות שעל יד כל אחת מהן רשום S, R, או I). יחד עם זאת, לגמרי לא בטוח שטיפול אנטיביוטי כלשהו יהיה מספק כדי לפתור את הבעיה. הרבה בריאות אפי

29/04/2020 | 08:46 | מאת: אביביה

דר הלפרין תודה שחזרת אלי מהר כל כך. שנית, אם האנטיביוטיקה לא עוזרת אז איזה אפשרויות יש עוד? האם זה יכול להדביק את בני הבית?

שלום אביבה, 1. הטיפול החשוב ביותר הוא הטריה של הפצע המזוהם להוצאת כל רקמה נמקית או גוף זר. משימה חשובה שנייה היא לאתר את הגורם לזיהום (לא כל חיידק שצומח בפצע הוא הגורם לזיהום). 2. כ ל חיידק יכול לעבור בין אנשים שגרים באותו בית. הרבה בריאות אפי

29/04/2020 | 09:47 | מאת: אביביה

תודה רבה על התשובות. במייל הקודם צרפתי צילום של האנטיביוטיגראם האם קיבלת? אם כן, האם יש משהו שאתה יכול לומר לי? תודה מקרב לב על התשובות. כי אני ממש אובדת עצות.

שלום אביבה, אין ביכולתי לפתוח נספחים בפורום זה. נסי לכתוב את כל סוגי האנטיביוטיקה שמולן כתוב S (כל אחת בשורה נפרדת). הרבה בריאות אפי

29/04/2020 | 12:10 | מאת: אביביה

ד"ר הלפרין שלום. יש רשימה של אנטיביטיקות עם האות R=< ומספרי ערכים. בנוסף יש: 1. S 20=> Sulfamethoxa/Trimeth 2. Ciprofloxacin מסומנת באות הלועזית I תודה על אדיבותך וסבלנותך. מעריכה מאוד.

שלום אביביה, אכן, אם אמנם ה'קלבסיאלה' היא זו שגרמה לזיהום בפצע , הטיפול האנטיביוטי בו הוא בעייתי ביותר. הרבה בריאות אפי

29/04/2020 | 16:37 | מאת: אביביה

תודה רבה דוקטור שהקדשת מזמנך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות