שאלה על סוגי קורונה........

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/04/2020 | 00:05 | מאת: טל

היי, שמעתי שיש 2 זנים ומסתבר שיש 3. הם מכונים A.B.C האם זה אומר שהנגיף הספיק כבר לעבור מוטציות? אם כן כך זה אצל נגיפים? ממה שאני יודע זה לא מתרחש בקצב מסחרר.. גם קראתי ש-91 אנשים בדרום קוריאה נדבקו שוב.. האם זה הגיוני?

13/04/2020 | 01:04 | מאת: CORONA NEWS

אכן התגלו כמה זנים של נגיף הקורונה החדש כתוצאה ממוטציות. ייתכן וזנים שונים תוקפים אוכלוסיות שונות ו/או גורמים לתחלואה בעוצמה שונה. קיימת גם האפשרות שתחלואה והחלמה מזן אחד אינה יוצרת תגובה חיסונית יעילה והגנה מפני הזנים האחרים. אם זה נכון אז הדבר יקשה על פיתוח חיסון יעיל נגד הנגיף (בדומה לשפעת). https://metro.co.uk/2020/04/10/coronavirus-mutated-three-distinct-strains-spread-across-world-12536852/#metro-comments-container

שלום טל, 1. אכן, סביר שהנגיף עבר, עובר ויעבור מוטציות, אך לא כל מוטציה גורמת להיווצרותו של זן חדש, ועדיין לא ידוע בוודאות כמה זנים יש לנגיף ה- SARS-COV-2. 2. נושא ההדבקות החוזרת האפשרית של חולים בדרום קוריאה עדיין נמצא בבדיקה. הרבה בריאות אפי

13/04/2020 | 21:56 | מאת: ל- CORONA NEWS

היי, CORONA NEWS מחקר בקימברידג' מצא 3 זנים שונים. לא ברור איך כבר נוצרו.. לגבי הדבקה נכתב שאין זן אחד אלים יותר מהשני למרות שעם כן קראתי שיש הבדל. לא הגיוני שאם אתה מחוסן מזן אחד לא תהיה מוגן מזן שני שעבר מוטציה רנדומלית. זה צריך להיות זן שונה בהחלט...

14/04/2020 | 14:50 | מאת: Corona news

בהחלט ייתכן שחסינות נגד זן אחד של הקורונה לא תגן מפני זנים אחרים של הקורונה. גם בשפעת עונתית יש כמעט כל שנה 3-4 זנים שגורמים למחלה ואין חסינות של זן אחד נגד האחרים. נגיף הקורונה הוא חדש בעולם וכנגיף RNA הוא יעבור כנראה עוד הרבה מוטציות ויצוצו כמה זנים שונים מבחינה אנטיגנית.

מנהל פורום מחלות זיהומיות