מחלה אוטואימונית+תרופה באשפוז יום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2020 | 16:27 | מאת: לרה

שלום רב ד"ר רקע רפואי: אני חולה במחלה אוטואימונית מורכבת עם פגיעה חיסונית קשה. נוטלת תרופות ביולוגיות וסיימתי טיפול של שנים במינונים גבוהים של סטרואידים. השאלה שלי היא כזאת כדי להגיע לקבל את התרופה הביולוגית אני נאלצת להגיע כל כמה שבועות לאשפוז יום ושם לקבל אותה. באשפוז יום מגיעים הרבה אנשים עם מגוון תחלואות ומחלות אקוטיות. אני מנסה לדבר עם הרופאים שלי אך הם לא זמינים אליי ואפילו לא עונים. האם יש מסיכה יותר רצינית שאני יכולה לשים מאשר מסיכת N95? כזו שיותר תגן עליי? האם אפשר לקנות איפשהו מסיכות רציניות כמו מסיכות אב"כ עם פילטרים? באיזה עוד ציוד כדאי להתמגן? אני חוזרת על העובדה שאני עם חוסר חיסוני משמעותי. איך אני יכולה לעשות כמיטב יכולתי מבחינת ציוד התמגנות? מוכנה לשלם כמה שצריך.

שלום לרה, כמובן שקיים מיגון של דרכי הנשימה שהוא יותר הרמטי מה- N95 (למשל מערכות נשימה סגורות) אך אין לי מושג היכן ניתן להשיג אותו. נסי לפנות בנושא לקו הפתוח של משרד הבריאות בטלפון 2400*. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות