קורונה- שאלה לרופא בבקשה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/03/2020 | 22:45 | מאת: שירה

שלום דר'. יש לי שכן שחזר היום מדרום אמריקה ישירות לבידוד. הוא גר בקומה שלישית ואני קומה מעליו. לא נפגשנו בדרכו לבידוד. האם מסוכן עבורי לצאת לחדר המדרגות? האם להצטייד בכפפות ומסכה? אני עם מחלה אוטואימונית ואני מאוד חוששת. האם הנגיף נשאר באוויר? האם חייב להיות מגע או עיטוש? האם אני יכולה לצאת לקחת משלוח מזון ללא חשש? אשמח למענה. תודה.

שלום שירה, 1. לפי הנחיות משרד הבריאות את אינך נחשבת כמי שבאה במגע הדוק עם חולה/נשא של נגיף ה'קורונה' החדש. 2. יחד עם זאת, אם חולה בנגיף זה השתעל/התעטש במהלך שהותו בחדר המדרגות המשותף שלכם, נראה שהנגיף עשוי לשרוד ע"פ משטחים (כגון מעקה) במשך מספר ימים. הרבה בריאות אפי

18/03/2020 | 00:12 | מאת: שירה

מה ניתן לעשות ע"מ למנוע הדבקות בנגיף? לא לגעת במעקה זה ברור. האם הנגיף יכול סתם "להשאר באוויר"? האם אני יכולה לעבור בחדר המדרגות, לא לגעת בשום דבר ועדיין להיות בסיכון להדבק? כאמור, השכן בבידוד.

לא סביר שהנגיף "סתם יישאר באוויר" בחדר המדרגות.

18/03/2020 | 15:47 | מאת: יעל

שירה שלום, אני ממליצה לך בחום לא להשתמש במעלית אם את יכולה. זה חלל סגור... שמעתי על חצבת- שהנגיף שורד בחלל החדר ימים גם אם אין איש בו. בקשר לשכן הוא לא אמור לעבור למלון?

18/03/2020 | 15:48 | מאת: יעל

ד"ר , מאיפה אתה יודע שהנגיף לא שורד באוויר כמה שעות או ימים?

שלום יעל, הנגיף יכול להימצא באוויר ("אירוסול") במשך מספר שעות (יתכן ועד 3, לפי מאמר שפורסם לאחרונה) אך אין זה סביר שמישהי שגרה בקומה 4 תדבק מהאוויר שבחדר המדרגות שבו השכן שלה עלה לקומה 3 (מבלי שהם נפגשו). הרבה בריאות אפי

19/03/2020 | 01:11 | מאת: שירה

לא, הוא עבר לבית אימו. כאמור, הוא איננו ידוע כחולה אלא חזר מדרום אמריקה ישירות לבידוד ביתי. למיטב ידיעתי הוא איננו מפר את הבידוד.

מנהל פורום מחלות זיהומיות