בדיקת דם לגילוי נגיפים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/03/2020 | 18:29 | מאת: לילך

במידה ויש חשש שנדבקתי להפטטיטיס c, b , טוקוסופלזמה ואיידס, מתי הכי כדאי לבדוק בבדיקת דם. כמה זמן לאחר ההדבקה? נמצאת בהריון.

שלום לילך, זה תלוי בעיקר בתשובות לשאלות באיזה שבוע של ההריון את נמצאת, ומה בכוונתך לעשות אם יתברר שנדבקת באחד או יותר מבין ה'מיקרובים' המפורטים בשאלתך. הרבה בריאות אפי

18/03/2020 | 09:05 | מאת: לילך

אני אסביר, אני בשבוע 24 להריון. עובדת במערכת הבריאות, לפני כחודש וחצי מטופל ירק עליי שלא בכוונה, מעט רוק נכנס לעין וכנראה לפה. להבנתי הסיכוי מאוד נמוך אך בקשתי מהרופאה בדיקה. אני יודעת שלוקח זמן עד שרואים בדם ולכן אני שואלת כמה זמן לאחר החשיפה כדאי לבדוק בבדיקת דם. מתפללת שהכול טוב.

שלום לילך, הסיכוי להדבקה ב'הפטיטיס C, B, 'טוקוסופלזמה' ו'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך הוא נמוך מאד. כמו כן סביר שאת מחוסנת מפני 'הפטיטיס' B. לו היית אשתי והיית מתעקשת להיבדק הייתי ממליץ לך לבצע רק בדיקת 'קומבו' ל- HIV כשלושה שבועות לאחר האירוע. הרבה בריאות אפי

18/03/2020 | 11:18 | מאת: לילך

תודה רבה לגביי טוקסופלזמה הסיבה היא אחרת, ניקיתי לביתי את הנעליים מקקי ולצערי בלי כפפות. רוצה לבדוק על הצד הבטוח. מתי הכי כדאי לבדוק לאחר החשיפה?

אפשר כבר לאחר כ- 3 שבועות מהאירוע

18/03/2020 | 21:10 | מאת: לילך

מה הסיכוי באירוע הזה להדבקות מטוקסופלסמה? ניקיתי עם טישו ללא כפפות.

נמוך

מנהל פורום מחלות זיהומיות