קשר בין קרוהן וקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/02/2020 | 21:23 | מאת: חיה

דר' שלום, בת 40, מזה כ 20 שנה עם קרוהן. הקרוהן ברמיסיה לאחר ניתוח כריתת מעי גס מ 2006. פחות או יותר משנה זו נוטלת אימורן 100 מ"ק ביום . בבדיקות דם רמת כדוריות לבנות בטווח, ברך התחתון, סביב ה 5. האם אני ברמת סיכון מוגברת בכל הנוגע לקורונה? במידה וכן, האם יש הנחיה מיוחדת שכדאי לשים לב אליה? אודה להתיחסותך.

שלום חיה, מקובל להאמין שאנשים שנוטלים תרופות שמדכאות את מערכת החיסון (כגון 'אימורן') הם בסיכון לפתח תחלואה קשה יותר בנגיף ה'קורונה' החדש. אם וכאשר תהיה הדבקה בנגיף בארץ, אני מניח שמשרד הבריאות יפרסם הנחיות בנושא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות