בדיקת קומבו- שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/02/2020 | 13:55 | מאת: קרן

שלום דר'. האם בדיקת נוגדן+ אנטיגן זוהי בדיקת הקומבו? מה זה בדיקת pcr? האם מהימנות בדיקת הקומבו טובה לאחר 3 שבועות גם ללא בדיקת pcr? אשמח למענה. תודה.

שלום קרן, 1. בדיקת PCR בודקת נוכחות מקטעי DNA או RNA של ה'מיקרוב' בדגימה. בדיקת Ab/Ag בודקת נוכחות חלבונים מסוימים של 'מיקרוב' ונוגדנים מסוימים שהגוף מיצר כנגדו. 2. בדיקת ה'קומבו' ל- HIV נחשבת כאמינה למדי כ- 3 שבועות לאחר המגע החשוד (בלי קשר ל- PCR). הרבה בריאות אפי

20/02/2020 | 18:04 | מאת: קרן

אז בכל מקרה מזהים הדבקה אחרי 4 שבועות? אם לא נוגדנים אז חלבונים? אני ממש לא מבינה בזה. תודה רבה

כיום משתמשים בעיקר ב'קומבו' שמזהה חלקיקי נגיף ונוגדנים (שהם חלבונים).

20/02/2020 | 20:18 | מאת: קרן

השאלה שלי האם הבדיקה תזהה את החלקיקים בכל מצב לאחר 4 שבועות? אני בררתי בקופת חולים לגבי סוג הבדיקה וזו אכן בדיקת קומבו נוגדן+ אנטיגן. אני פשוט לא כל כך מבינה את ההנחיה לחזור על הבדיקה לאחר 12 שבועות. מה דעתך? סליחה על בלבול המוח 🙏

שלום קרן, האמינות של בדיקת ה'קומבו', כמו בדיקות מעבדה רבות אחרות, אמנם מתקרבת ל- 100% אבל איננה 100%. ולכן יש הממליצים לחזור על חלק מהבדיקות. הרבה בריאות אפי

20/02/2020 | 20:46 | מאת: קרן

השאלה היא האם בדיקה כמו בדיקת קומבו שמקבלת תוצאה שלילית אחרי 4 שבועות, יש צורך הכרחי לחזור עליה שוב? האם אפשר פשוט להסתפק בתשובה השלילית ולחזור לשגרת חיי? שוב, סליחה על השאלה החוזרת. אני רואה שאני לא היחידה ⁦☹️⁩

לא הכרחי לחזור על הבדיקה

20/02/2020 | 21:16 | מאת: קרן

אני יכולה לבטוח בתשובה ולהניח לכך? תודה על תשובתך. אתה מקסים !!

מנהל פורום מחלות זיהומיות