שיגלה בזמן הריון- האם ליטול אזניל?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2020 | 18:38 | מאת: אזניל

שלום, שבוע 19 להריון. לפני שבועיים נדבקתי בשיגלה. טופלתי במוקסיפן במשך כשבוע לפני שהבינו שמדובר בשיגלה. כבר לא סובלת מהתסמינים. אבל: ביצעתי אתמול תרבית צואה (בשיטת pcr). השיגלה עדיין חיובית. שאלתי לדעתך לאחרונה אם לקחת אזניל וביקשת שאעדכן בתוצאות התרבית החוזרת. 1. האם ליטול אזניל? מה המינון המומלץ? 2. נטילה מרובה של אנטיביוטיקה (מוקסיפן בשבוע 10 עקב סינוסיטיס ובשבוע 16 לאור השיגלה וכעת אזניל) אינה מזיקה לעובר? תודה רבה!!!!

שלום, 1. המינון המקובל של ה'אזניל' לדלקת של המעי הנגרמת ע"י חיידק ה'שיגלה' הוא 500 מ"ג פעם ביום למשך 3 ימים. 2. התרופה נחשבת כבטוחה למדי לנשים הרות ולעובריהן. הרבה בריאות אפי

12/02/2020 | 19:01 | מאת: עדי

תודה. 1. אבל אתה ממליץ לי לקחת את התרופה? למרות שכבר לא סובלת פיסית? 2. והאם יש בעיה להתחיל ליטול הערב אם ביצעתי הבוקר בדיקת מי שפיר? או שאין קשר בין השניים?

שלום עדי, 1. אם היית אשתי/בתי/כלתי הייתי ממליץ לך לקחת את התרופה. 2. אין קשר בין נטילת התרופה לבדיקת מי שפיר. הרבה בריאות אפי

12/02/2020 | 19:26 | מאת: עדי

תשובתך העלתה לי חיוך על הפנים 😀 אני מאד מודה לך. היית לי לעזר רב!

מנהל פורום מחלות זיהומיות