המשך שאלה בנושא הידבקות במחלות בשירותים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/12/2019 | 00:34 | מאת: רועי

שלום ד"ר, בתשובה לשאלה שלי אם ניתן להידבק בישיבה על אסלה שבה השתמש/ניקה אדם החולה באידס, צהבת A, צהבת B, זיבה, עגבת, שחפת ומלריה, ענית כי: "במהלך ישיבה על אסלת שרותים בארץ, אין זה סביר להידבק באף אחת מבין המחלות המוזכרות בשאלתך. באפריקה, לעומת זאת, אפשר להידבק במלריה אם עוקץ אותך בשרותים יתוש שמכיל את הטפיל הזה." האם הדבר נכון כאשר בשירותים אלה השתמש/ניקה עובד זר מהפיליפינים? אמנם מדובר בשירותים בארץ אך לא באדם שנולד או גדל בארץ..... אני ואשתי שואלםי זאת כדי להבין אילו בדיקות כדאי להתעקש שהעובדת הזרה של אמא תעבור כדי שאמא והנכדים לא ידבקו

שלום רועי, הדבר נכון גם כאשר בשירותים אלה השתמש/ניקה עובד זר מהפיליפינים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות