דלקת בגרון לאחר עקירה ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/11/2019 | 19:35 | מאת: עדי

לפני כ5 ימים ביצעתי עקירת שן בינה ימין תחתונה. קיבלתי 5 ימים אוגמנטין כטיפול מניעתי ושטיפות פה. היום החל כאב גרון בבליעה ומאחורי הלשון וליד השקד בצד של העקירה נראה לי שיש כמו תפריט לבן. הרופא ייעץ טלפונית להמשיך אוגמנטין לעוד 3 ימים (זאת לאחר שהכדור האחרון נלקח לפני 30 שעות) אני מתחילה לחשוש שאולי חלילה זה זיהום סטרפטוקוקי בגרון בעקבות העקירה. 1. האם סביר שעקירה כירורגית תגרום לדלקת גרון? 2. האם אוגמנטין יעיל בדלקת גרון? 3. האם זה יכול להיות מסוכן? אני ממש פוחדת ועכשיו סופש תודה על המענה

08/11/2019 | 19:36 | מאת: עדי

אגב יש גם חום 37.6

שלום עדי, 1. האם סביר שעקירה כירורגית תגרום לדלקת גרון? - לא. 2. האם 'אוגמנטין' יעיל כטיפול בדלקת גרון ('סטרפטוקוקסאלית)'? - כן. 3. האם זה יכול להיות מסוכן? - כיוון שאינני יודע ממה את סובלת, אין ביכולתי להעריך את סיבוכי המחלה האפשריים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות