חולשה חיסונית, הדבקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/10/2019 | 17:00 | מאת: גלעד

שלום אני בן 50 אני במצב של קצת חולשה חיסונית בגלל 1. קרוהן אחרי תקופה לא פשוטה ירדתי במשקל ל 47 קילו על גובה 1.80 והתזונה דלה 2. מטופל בזריקות יומירה שעלולות להשפיע על מערכת החיסון אשתי היתה בימים האחרונים חולה חום עד 38.7 נזלת שיעול וכו'. לא הלכה לרופא. לא יודעים אם זה דלקת דרכי נשימה או שפעת. אתמול בערב החום ירד לכ 37.5. רצינו לדעת 1. ממתי אנחנו יכולים שוב להתקרב אחד לשני ( היא ישנה בסלון כדי לא להדביק אותי ) תוך כמה זמן מהרגע שאין חום היא כבר לא מדבקת? 2. אם אין חום אבל היא ממשיכה להשתעל איזה תקופה( נניח כי יש ליחה ) האם זה מדבק או שכבר לא מדבק? תודה רבה

שלום גלעד, אם המחלה של אשתך היא אמנם שפעת, היא נחשבת כמדבקת במשך כשבוע עד 10 ימים (מתחילת המחלה). לגבי אפשרות של זיהומים אחרים- לכל אחד מהם יש "תקופת הדבקה" אחרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות