שאלה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/10/2019 | 13:26 | מאת: אורי

שלום, לפני כשבוע הופיע לי כאב גרון וחום 38 וקצת, פניתי למיון מהסיבה שהתחלתי לפני שלושה שבועות תרופה בשם סלזופירין ואמרו לי לשים לב לכל חום וכאב גרון חריג. במיון עשו לי בדיקות דם ויצאו לי wbc גבוהים ונויטרופילים קצת גבוהים, ואמרו לי שמדובר בדלקת גרון לפי דעתם. נתנו לי אנטיביוטיקה אזניל שאותה גמרתי ליטול. בהמשך הימים, החום המשיך לי ויש לי תופעות של שיעול חזק שמתגבר בשכיבה בלילה, שוב סוג מסויים של כאב גרון אבל לא כמו הקודם, ואני לא מרגיש טוב באופן כללי. הרופא שלי אמר לי שקיים מצב שנקרא drug fever שזה חום בעקבות תרופה. רציתי לשאול מה לדעתך עליי לעשות ? האם ידוע על כאלה סימפטומים ל drug fever, כי עד יום ראשון לא אוכל להגיע למעבדה לעשות בדיקת דם. תודה.

שלום אורי, אכן, חום הוא אחת מתופעות הלוואי המוכרות של 'סלזופירין', ומומלץ לך להתייעץ עם הרופא שרשם לך תרופה זו בנוגע להמשך/הפסקת הטיפול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות