זיהום לאחר ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/09/2019 | 09:16 | מאת: שירה

שלום רב, בת 41 לפני קרוב לחודש עברתי ניתוח כריתת רחם, שבוע וחצי לאחר הניתוח, אושפזתי עקב כאבים קשים, רמת לויקוציטים גבוהה ו crp גבוה, ללא חום. בבדיקת סיטי התגלתה קולקציה בין השחלות וחשד לקריש דם בשחלה. קיבלתי 2 סוגי אנטיביוטיקות במשך 6 ימים דרך הוריד וכדורים להמשך טיפול בבית ל 10 ימים. מחר אני אמורה לסיים את הטיפול האנטיביוטי, אבל מאתמול הכאבים חזרו בצורה שונה, תחושת שריפה ועיקצוצים בבטן התחתונה, ובגב, מציק לי אפילו שהחולצה נוגעת בעור ובנוסף התחילו לי בחילות והקאתי אתמול ואין לי חום. האם זה יכול להיות קשור לזיהום? לא בא לי לחזור לבית החולים מצד אחד אבל מצד שני, לא רוצה שיחמיר. חשוב לציין שהתרבית דם יצאה ללא צמיחת חיידקים.

שלום שירה, הכאבים, תחושת השריפה והעקצוץ בבטן התחתונה ובגב, הבחילות וההקאה עשויים להיות קשורים לבעיה שהתגלתה אצלך לפני מספר שבועות. מומלצת בדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

07/09/2019 | 00:41 | מאת: שירה

אני מודה לך על תשובתך, לקראת ערב ביום שישי התחזקו הכאבים מאוד, ופניתי למיון. במיון נשים עשו לי ספירת דם ורמת לויקוציטים עמדה על 12 אלף, איך יכול להיות שעם כל כך הרבה אנטיביוטיקה שאני שותה, הרמה עולה? כשהשתחררתי מבית החולים לאחר 6 ימי אנטיביוטיקה לוריד רמת הלוקוציטים היתה 7 אלף. הוא אמר שיש עליה קלה ושעם הכאבים אין הרבה מה לעשות ושאלו כאבים שצפויים לאחר ניתוח כזה. הייתי בהלם, כמעט חודש אחרי ניתוח והכאבים צריכים להיות כאלו חזקים שמצריכים משככי כאבים נרקוטיים? נתן לי כדור טרגין. הוא התעלם לחלוטין מהתלונות שלי על הכאבים, כמו הכאבי גב, לא בדק בכלל. רשם שיש כמה ממצאים מבדיקת האולטראסאונד וזהו, השתחררתי. מה אני אמורה לעשות אם גם מחר הכאבים יהיו כאלו קשים?

07/09/2019 | 00:56 | מאת: שירה

חשוב לי לציין שהציע לי להתאשפז לצורך השגחה ואני סירבתי.

שלום שירה, 1. אין זה סביר שהעליה ברמת הלויקוציטים נגרמת ע"י אנטיביוטיקה. 2. גם כאבים שמצריכים טיפול בנרקוטיקה, כחודש לאחר ניתוח, אינם שכיחים ואינם סבירים. 3. אם לא יהיה שיפור מומלץ לך להיבדק שוב ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

07/09/2019 | 09:47 | מאת: שירה

מתנצלת על כל השאלות, אך כוונתי בשאלה על האנטיביוטיקה היא שהאם הגיוני שרמת הלוקוציטים תעלה כשהגוף מקבל אנטיביוטיקה? שותה 3 פעמים ביום דלאצין 300 ו 2 פעמים ביום ציפרודקס 500

שלום שירה, בהחלט אפשרי שרמת הלויקוציטים בדם תעלה בזמן שמקבלים אנטיביוטיקה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות