מחלקת הנשיקה - תפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/06/2019 | 11:13 | מאת: רונן

במשך חצי שנה לבת אחת יש: cmv igg חיובי cmv igm - שלילי ebv igm - גבולי ebv igg - שלילי לבת השניה cmv שלילי בשתי התצורות. ebv igm - גבולי ebv igg- חיובי. לשתיהן המכונה תפקודי כבד alt ast גבוהים מהנורמה . באולטרא סאונד יש בלטות לימפה בשער הכבד. האם הגבולי של IGM מציין כניסה? יציאה? חסר משמעות לחלוטין? האם יתכן וזו מחלה ויראלית אחרת? כמה זמן לאחר שIGG נהיה חיובי ו IGM שלילי, עדיין תפקודי כבד ובלוטות לימפה גבוהים? תודה רבה

שלום רונן, עבורי IgM 'גבולי' פרושו שהמעבדה לא מסוגלת לקבוע האם הוא חיובי או שלילי. יותר מזה אינני יכול להסיק מהנתונים המופיעים בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות