דלקת חמורה בשתן ללא הקלה גם לאחר טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/06/2019 | 08:12 | מאת: טליה

היי, ברצוני לשאול. לפני כשנתיים החלו לי בעיות בדרכי השתן- תכיפות במתן שתן צריכה ואף כמות נמוכה וצורבת של שתן. דם צריבה ברחם כתוצאה מהדלקת. הייתי נוטלת סדורל באופן קבוע להקלת הכאבים וכשזה ממש היה מחמיר הייתי הולכת להיבדק. לפני כחודשיים החלו התסמינים לחזור על עצמם עד כדי כך שהגעתי למצב ששום אנטיביוטיקה לא עוזרת לי והפנו למיון. בפעם הראשונה שהגעתי למיון קיבלתי מנת אנטיביוטיקה לוריד והמשך טיפול בבית. האנטיביוטיקה הייתה ממש כמו משכח כאבים, חולף ובא שוב. לאחר שבועיים הופנתי שוב למיון והפעם בשביל לעשות בדיקות מעמיקות יותר כמו אולטראסאונד בכליות וואגינאלי. לתשובות הרופאים האולטרסאונדים יצאו תקינים לגמרי ולא ראו שום בעיה, אך בבדיקות השתן החוזרות גילו זיהום בשתן ובתרבית זיהו חיידק. אושפזתי, למשך שלושה ימים קיבלתי אנטיביוטיקה בוריד שכאמור אמורה לייבש את הדלקת ואת החיידקים ולא להחזיר את הכאב. כמובן שלאחר מספר ימים הייתה הקלה במצבי אך שוב פעם.. נאלצתי למצוא את עצמי אחרי שבוע שוב בשירותים עם צריבות במתן שתן. כרגע אני נוטלת מאקרודנטין- כאמור היא אמורה לנטרל חיידקים שפיתחו עמידות לחיידק אך שוב.. ללא הקלה במצב ביכלל. מה עלי לעשות? לא נמצאה אנטיביוטיקה מתאימה לדלקת שלי? זה ייתכן!?

שלום טליה, אין בידי מספיק מידע כדי לענות על שאלותייך, לרבות איזה חיידק צמח בתרבית השתן האחרונה שלך ולמה הוא היה רגיש. ממליץ לך אפוא לבקש מרופא/ת המשפחה שלך שת/יתייעץ על הבעיה שלך עם הזיהומולוג/ית של הקופה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות