חיידק ENTEROBACTER CLOACA

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/06/2019 | 17:50 | מאת: דנה

שלום. התגלה לאמא שלי בבדיקת תרבית שתן חיידק ENTEROBACTER CLOACA. עד כמה החיידק הזה מסוכן לאשה בגיל 70 שיש לה מחלות ברקע כמו לחץ דם, שומנים גבוהים בדם, סוכרת, כולסטרול גבוה ולוקחת גם אספירין נגד ארוע מוחי? אודה לתשובה בהקדם. תודה מראש

שלום דנה, Enterobacter הוא 'חיידק מעיים' שעשוי לגרום לעתים לדלקות בדרכי השתן. בד"כ ניתן לטפל בהן ביעילות בעזרת אנטיביוטיקות מתאימות. הרבה בריאות אפי

07/06/2019 | 17:06 | מאת: דנה

קודם כל תודה על תשובה המהירה. רציתי לשאול האם אפשר להימנע מאנטיביוטיקה על ידי שתיה רבה של מים, חליטות של פטרוזיליה כי הרע אנטיביוטיקה גורמת לעמידות של חיידקים? תודה מראש

שלום דנה, אפשר לנסות לעשות הכל... אבל אם מדובר בזיהום אז הטיפול היעיל ביותר הוא אנטביוטיקה מתאימה. הרבה בריאות אפי

07/06/2019 | 18:47 | מאת: דנה

שלום, אני לא יודעת אם יש זיהום. התוצאות של בדיקות דם שעשתה שבועיים לפני שהתקבלו תוצאות תרבית היו תקינות לחלוטין. בשתן כללית ליקוציטים - 500, ניטריטים-positive וכמו שרשמתי בתרבית שתן ENTEROBACTER CLOACA - 100, 000 cfu /ml. האם זה אומר שיש זיהום? כמו שרשמתי בדיקות דם תקינות לחלוטין. שוב תודה מראש

שלום דנה, שילוב הבדיקות המתוארות בשאלתך מצביע על חשד סביר לזיהום בדרכי השתן. הרבה בריאות אפי

08/06/2019 | 13:01 | מאת: דנה

המון תודה על תשובות המהירות. חג שמח

מנהל פורום מחלות זיהומיות