דלקת בדרכי השתן /זיהום /פטרייה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/05/2019 | 09:58 | מאת: אלמונית

שלום, בתרבית אחרונה נמצא חיידק בדרכי השתן (כמו כן לאוקוציטים גבוה ודם בשתן), ובמקביל גם גניקולוגית אבחנה פטרייה בנרתיק, אבל בבדיקת מטוש הכל יצא תקין. אני בהיריון (שבוע 25), רופאה נתנה לי "זינט" 500 מ"ג פעמיים ביום לשבוע (אני אלרגית לפניצילין), וכשבוע לפני כן גם קיבלתי טבליות אגיסטן וגינליות ל3 ימים, וגם משחת טבעקוטן לשבוע. סיימתי הכל, ועדיין מרגישה כאבים באזור במתן שתן ולא מרגישה כל שיפור. ושוב- אני בהיריון... אובדת עצות ! שאלותיי הן: 1) תוך כמה זמן מסיום האנטיביוטקיה ניתן לבצע תרבית חוזרת 2) האם יש בדיקה נוספת שניתן לבצע לגלות את סיבת הכאבים? 3) האם זאת סיבה לדאגה? בתודה מראש!

שלום אלמונית, 1. כאבים במתן שתן יכולים להיות ביטוי גם של דלקת השופכה (Urethritis). הבדיקה המקובלת לאבחון זיהום זה נקראת "שתן ל- STDs". 2. אפשר לבצע תרבית שתן מספר ימים (למשל- כשבוע) לאחר הפסקת הטיפול האנטיביוטי (דרך אגב, משאלתך לא הבנתי האם בוצעה תרבית כזאת לפני שהתחלת את הטיפול ב'זינט'). 3. זיהום בדרכי השתן בשבוע 25 להריון עשוי להיות מסוכן לאם ולעובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות