הריון חוזר לאחר הריון עם cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/03/2019 | 10:22 | מאת: הדס

שלום רב. ילדתי לפני שנתיים וחצי בת . בהריון לא היה חשד כלשהו שיש לי cmv והבדיקת דם השגרתית בתחילת ההריון הראתה שיש לי נגדנים כלומר נדבקתי בעבר אבל בפועל לא חולה, לא נעשה מעקב כלשהו בהריון על cmv כיוון שלכאורה לא היה צורך לא זכורה לי שום מחלת חום בהריון . מעקב היה תקין חוץ מהערכת משקל נמוכה לקראת הסוף אבל בתווך הנורמה. לאחר הלידה ראו שיא נולדה קטנה, עם היקף ראש מעט קטן אך בנורמה והיתה עם צהבת ממש מהתחלה. עשו בדיקות בתינוקיה לבדוק את זה וגילו שנדבקה ב cmv לפי ההערכות לקראת סוף ההריון. הפגיעה שלה היא חרשות חד צדדית. היתה מטופלת בוולציט כל השנה הראשונה. והיינו במעקב נוירולוג התפתחותי. עשינו אולטראסאונד מוח ועוד שלל בדיקות. ברוך השם הילדה בריאה וחכמה מתפתחת מעולה גם שפתית למרות החרשות בצד אחד. כרגע אני בהריון שוב. מתחילה שבוע 20. מעקב הריון עד כה תקין. השאלה שלי אם בהריון הנוכחי עליי להיות לחוצה ומודאגת לגבי הדבקה חוזרת ב cmv והאם עליי להיות במעקב מיוחד מהרגיל בגלל שנדבקתי בהריון קודם למרות הדבקה בעבר. (אני מניחה שמהבת שלי אני לא יכולה להידבק שוב..) תודה הדס

שלום הדס, 1. לאחר הדבקה ב- CMV נשאר הנגיף בגופנו "לנצח", בד"כ במצב רדום, אך מדי פעם הוא יכול לעבור שפעול. כמו כן קיימת אפשרות להידבק בזנים אחרים של הנגיף. 2. אין ביכולתי לומר בוודאות שאצלך זה לא יקרה במהלך ההריון העכשווי שלך. 3. את מוזמנת להתייעץ על כך גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 6243669 - 02 (או 3 בסוף). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות