ילד בן 3 נחתך ממכונת גילוח במספרה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/03/2019 | 16:38 | מאת: עדי

שלום. בני בן ה3 הסתפר לפני שעתיים במספרה ונחתך באוזן ממכונת הגילוח של הספר. דימם ממש מעט וזהו.. הספר אין שלא ליטר את המכונה היום.. לאחר שעה כשהגעתי הביתב חיטאתי את האיזור.האוזן לא אדומה ולא נפוחה יש רק נקודה של החתך. אני חוששת נורא מזיהום שחלילה יכול לחזור לדם או כל זיהום אחר מה עלי לעשות? תודה

שלום עדי, מאיזה זיהום את נורא חוששת? הרבה בריאות אפי

15/03/2019 | 17:20 | מאת: עדי

איידס צהבת צלוליטיס זיהום חמור שיכול לעבור מהעור לדם וכדומה

שלום עדי, 1. כל פגיעה בשלמות העור עשויה להסתיים בזיהום מקומי ("שושנה", 'צלוליטיס'). שמירה על ניקיון האזור הפגוע מקטינה את הסיכוי לכך. 2. הסיכוי להדבקה בנגיפי 'איידס' ו'הפטיטיס' במהלך אירוע כמו זה המתואר בשאלתך נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי

16/03/2019 | 08:30 | מאת: עדי

תודה על המענה.2 שאלות נוספות בבקשה: 1. במידה ולא מתפתחים תסמינים כמו אדמומיות נפיחות חום אפשר להניח שלא נוצר זיהום? מהו זמן "ההשגחה" שעלי לשים לב? 2. איך ניתן לדעת אם לילה נדבק באיידס? לגבי הפטיסיס..מחוסן בהתאם לגיל מלבד מנה אחרונה של צהבת שקיבל לפני שנתיים(בגיל שנה וחצי) תודה שוב על המענה

שלום עדי, 1. אם במהלך הימים הקרובים לא יתפתחו סמני זיהום מקומי (אודם, נפיחות, כאב, חום) באזור החתך אז סביר שאין שם זיהום. 2. אבחון הדבקה בנגיפי 'איידס' (או 'הפטיטיס') מתבצע בעזרת בדיקת דם ייעודית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות