דקירת מוגלה ע"י מחט שנוקתה ע"י מגבון לח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/02/2019 | 17:17 | מאת: שלומי

היי ושלום יש לי פצע שנקרה פיוזניק גרנולומה משהו כזה. הייתי אמור לעבור ניתוח והניתוח נדחה בגלל שהמנתח אמר שהפצע עם מוגלה ועם דלקת/זיהום והוא לא יכול לנתח.והביא לי אנטיביוטיקה לשבועייים למריחה. שהגעתי הביתה אבא שלי שמע את זה לקח מחט חדשה ניקה אותה במגבון לח ודקר כמה פעמים את המוגלה-יצא ממנה דם.(הוא רצה שע"י כך המוגלה תתנקז.) פחדתי שאולי נגרם נזק מזה והלכתי לרופא שנתן לי אנטיביוטיקה לבליעה. מאז יש לציין שהייתי במתח וחרדות ויש לי בחילה(הקאתי פעם אחת) היה לי פעם אחת חום נמוך 38-יום אחרי שהוא נגע בזה. ומאז החום תקין. יומיים אחרי יש לי קצת חוסר ריכוז ותחושת 'התעופפות' כזאת מוזרה. יכול לקרות משהו בגלל שהוא הכניס את המחט למוגלה? (יצא ממנה דם שנגעה במחט קצת) תודה רבה

שלום שלומי, קשה לי למצוא קשר סיבתי בין האירוע המתואר בשאלתך (החדרת המחט לפצע) לבין "קצת חוסר הריכוז ותחושת ה'התעופפות'המוזרה" שמהם סבלת מספר ימים לאחר מכן. הרבה בריאות אפי

19/02/2019 | 18:06 | מאת: שלומי

תודה רבה על התגובה המהירה אך יש סיכוי שנגרם לי נזק כגון חיידק שנכנס לדם בעקבות המחט שהייתה מנוקת רק ע"י מגבון לח? והאם יכול להיות שזה סימפטום של לחץ וחרדה? תודה

שלום שלומי, חדירת חיידק לדם (אלח דם) מתאפיינת בחום גבוה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות