טיפול בקנדידה בעקבות שימוש באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2019 | 17:49 | מאת: מודאגת

שלום רב, מה הטיפול המומלץ לקנדידה בלשון שהופיעה גם באזורים האינטימיים באותה תקופה, באותם איזורים טופלה במשחה ועברה, לאחר שימוש ארוך טווח באנטיביוטיקה. בלשון יש טעם מתכתי שמשבש לי את כל החיים אין לי כוח לכלום הטעם הזה מלווה אותי מהבוקר עד הלילה ורק בשינה אני שוכחת ממנו, ניסיתי טיפות ניסטטין, כדור, אוראל גל וכדורי מציצה וזה אפילו לא השפיע בכלום. הייתי אצל רופא שיניים (מומחה מהדסה עין כרם), רופא עור,שראה שכבה לבנה על הלשון אך לא ידע מה זה, רופא מומחה אא"ג שעשה בדיקה יסודית וגם פעמיים תרבית שלא נמצא פטריה(אבל הטעם לוואי קיים והשכבה הלבנה קיימת וזה התפרץ ביחד עם פטריה באיזורים אינטימים), רופא משפחה הציע לי לחיות עם זה. אני ממש מיואשת האם אמצא אי פעם מזור לכך, יש לציין שלפני ההתפרצות בריאותי היתה מעולה, מעולם לא היו לי בעיות בחלל הפה, שבדיקות דם לרוב מחלות זיהומיות וכלליות תקינות, מה לעשות?בתודה מראש

01/02/2019 | 18:29 | מאת: מודאגת

*שכחתי לציין, משחה שקיבלתי לאזורים האינטימיים כתוב עליה שהיא מעורבת לטיפול דלקתי עם אנטיביוטיקה ולטיפול בפטריה, (משחה רק לפטריה שניסיתי לפני כן לא עזרה), האם ייתכן שמדובר גם בלשון בזיהום שמצריך טיפול משולב? נגד פטריה ודלקת? ואם כן מהו הטיפול? והאם כדאי לנסות מוקסיפן? (רופא אף אוזן גרון נתן לי כמה סוגי אנטיביוטיקה בנסיון לבדוק אם זה עוזר, וזה לא עזר, אך לא קיבלתי פניצילין)

שלום מודאגת, 1. הטיפול המקובל ב'קנדידה' של הלשון ושל הנרתיק הוא תכשיר בשם 'פלוקונאזול'. 2. אם הוא לא עוזר אפשר לקחת דגימה של הפטרייה ולשלוח אותה לזיהוי מפורט יותר ולבדיקת רגישותה לתכשירים אנטי-פטרייתיים שונים. 3. יחד עם זאת, לא כל "טעם מתכתי" בפה נגרם ע"י 'קנדידה'. הרבה בריאות אפי

06/02/2019 | 17:59 | מאת: מודאגת

תודה רבה על המענה!, בהמשך לתשובתך, דגימה של פטריה נלקחה מהגרון והלשון ונמצאה שלילית, הזיהום שמשחה עזרה היה באזור פי הטבעת ולא הנרתיק. ההתרפתרצות הלשון ובאזור פי הטבעת היתה ביחד. בלשון זה התבטא בטעם מתכתי ושכבה לבנה וצהובה ובפי הטבעת בגרד. הרופאים לא מצאו סיבה לגרד וניסיתי משחה נגד פטריה שלא עזרה ואז ניסיתי משחה משולבת של פטריה ודלקת שכן עזרה למרות שהרופאים כבר אמרו נואש ואמרו לי לחיות גם עם זה. לשאלתי, האם אתה רואה קשר בין ההתפרצות של 2 המקומות בו זמנית? במידה ודגימות נגד פטריה של קופת חולים יצאו שליליות האם יש מקום לעוד דגימות? וכן האם ייתכן שמדובר בדלקת עם פטריה כמו שהתפרץ באזור פי הטבעת..וכן אם כן מה הטיפול וממה זה יכול להיגרם? בתודה מראש

שלום מודאגת, 1. יתכן ויש קשר בין הגרד בפי הטבעת והשכבה הלבנה / הטעם המתכתי בלשון, וייתכן שלא. 2. ת מ י ד קיים סיכוי שבדיקה שמדווחת כ'שלילית' היא בעצם 'שלילית כוזבת'. 3. דרך אגב, גם לא השתכנעתי שהגרד שהיה לך בפי הטבעת נגרם ע"י פטריה. הרבה בריאות אפי

09/02/2019 | 14:42 | מאת: מודאגת

שלום רב דר', תודה על תשובתך, קראתי אותה בעיון וברצוני לשאול, האם לפי כל מה שסיפרתי פה, על גרד בפי הטבעת שמשחה נגד פטריה לא עזרה אך משחה עם אנטיביוטיקה לדלקת כן עזרה, וההתפרצות בו זמנית של זה בטעם מתכתי בלשון ושכבה צהובה, שקיימת מאז, ובדיקת תרבית לפטריה יצאה שלילית וכן כל הטיפולים לפטריה לא עזרו, וכן הטעם מתכתי עבר לכאב גרון כרוני, האם לאור כלהאמור כאן ייתכן שמדובר בזיבה? (באותה תקופה לא קיימתי יחסים במשך כמה שנים) אך האם ייתכן שזה פתאום התפרץ? ואם כן, לאיזה רופא עלי לפנות? גניקולוג/רופא עור יכול לעזור? (פחות מעדיפה רופא משפחה), ומהו הטיפול לזה במידה וזה אפשרות שזה בגלל החיידק הנ"ל, בתודה מראש

09/02/2019 | 17:09 | מאת: מודאגת

*רק רציתי להוסיף שאני פחות מעדיפה רופא משפחה כי הוא שלח אותי לרופא אאג, וכשזה לא מצא כלום, הוא אמר לי "פשוט לחיות עם זה" (מבלי לבדוק אופציות אחרות לבעיה) לכן אני פחות מרגישה בנוח לשתף אותו. ולמרות שהמשחה עזרה לי וכתוב עליה שיש בה גם אנטיביוטיקה, הטעם מתכתי בפה נשאר וכן כאבי גרון שהרופא אאג לא מצא להם סיבה, וכן ייתכן שלא מדובר בכלל בפטריה בלשון, כמו כן רופא גם לא ראה כלום בפי הטבעת הוא פשוט נתן לי את המשחה לנסות לפי התיאור שלי ופשוט במקרה היא עזרה, אז מזה אני מבינה אם לא רואים כלום זה לא אומר שאין כלום כי המשחה עזרה אחרי תקופה ארוכה (שנתיים) של גרד בלתי נפסק המון תודה וסליחה על האורך

שלום מודאגת, התסמינים המתוארים בשאלתך א י נ ם אופיניים לזיבה. הרבה בריאות אפי

שלום מודאגת, יש גם רופאי א.א.ג. אחרים. הרבה בריאות אפי

09/02/2019 | 21:48 | מאת: מודאגת

תודה רבה. אני אקבע שוב לרופא אא"ג. אני רק רוצה לשאול עוד שאלה כדי להיות בטוחה שאין קשר, באותו יום של התפרצות הטעם מתכתי בפה והגרד בפי הטבעת, לפני ההתפרצות אכלתי במסעדה שניצל עם פירה, האם ייתכן שיש קשר למשהו שהיה באוכל באותו יום להתפרצות שקרתה כמה שעות לאחר מכן?, תודה רבה רבה

שלום מודאגת, אין זה סביר שקיים קשר סיבתי בין אכילת שניצל ופירה לבין טעם מתכתי בפה +גרד בפי הטבעת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות