שיעול יצרני במשך 3 חודשיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2018 | 05:19 | מאת: שלום

שלום רב . בעבר חליתי בשחפת ריאה פעילה ( שהתמקדה בריאה אחת בלבד אבל בצורה קשה כוונה שחצי ריאה הייתה נגועה בשחפת ). למזלי השחפת הגיבה טוב לתרופות והבראתי ממנה לגמרי . לאחר 5 שנים של בריאות טובה בלי שיעול ואפילו דלקת כול שהיא לא הייתה לי. התלקח אצלי פתאום שפעת שהסתבך לדלקת במערכת נשימה תחתונות ( כוונה לסימפונות או הריאות ). שנמשך חודש וחצי בהתחלה כיחכוח ואחר כך שיעול פרודקטיבי יצרני והרבה כיח בצבע לבן / שקוף דביק. לאחר שנה,שוב התפתח לי דלקת שמלווה בכיח ושיעול יצרני שנמשך הפעם חודשיים וחצי עד שנעלם. ובתקופה האחרונה זה מתפתח לי דלקת פעמיים בשנה ,שכול דלקת נמשכת חודשיים ועד שלושה חודשיים.שמלווה בשיעול פרודוקטיבי יצרני והרבה כיחכוח בגרון . הכיח תמיד בצבע שקוף דביק .. כך זה נמשך מעל 12 שנה .( שבמצב נורמלי השיעול היצרני היה מפסיק תוך שבוע עד שבועיים ואצלי זה פשוט נמשך קרוב לחודשיים ויותר.) אציין שמתי שהדלקת נעלמת לי ולאחר חודשיים וחצי אני חוזר ומרגיש מצויין בלי שיעול ובלי כחכוח. אציין שאני בן 37 ומתי שחליתי בשחפת הייתי 18. ואני לא מעשן ולא עישנתי מעולם ואני לא נמצא בקרבת מעשנים למינהם. השיעול הליחתי והכיחכוח בגרון חוזר רק כאשר יש דלקת הסימפונות או בריאות . אציין שאני תמיד מרגיש בצד שמאל של הריאה שהיא חלשה(איפה שהתמקדה לי השחפת) ואי נוחות כאשר יש דלקת ושיעול פעיל. ובצד הימני של הריאות מרגיש מצויין גם בזמן הדלקת . הרופא משפחה בודק אותי בטלסקופ בריאות ואומר שאין דלקת וכניסה אוויר טובה ובצילום חזה מופיע רק שינויים פיברוטיים קלים בפסגת הריאות השמאלי בלבד עקב שחפת ישנה . השאלה שלי היא. למרות שבצילום חזה שעשיתי בזמן דלקת פעילה מראה שהכול תקין( חוץ משינויים קלים בפסגת הריאות השמאלי עקב שחפת ישנה). יכול להיות שיש לי איזה שהוא מחלה בריאות שגורם לי שיעול ליחתי ודלקות חוזרות ונישנות ולא רואים אותו בצילום חזה,עקב נזקי השחפת בעבר.? או שפשוט יש לי רגישות יתר בסימפון השמאלי או בקנה הנשימה עקב הדלקת שנוצר בכל פעם ? מה לדעתך יכול להיות שגורם לי בכול פעם של התקררות או הדבקה של שפעת מתפתח אצלי שיעול קשה פרודוקטיבי ויצרני והרבה כיחכוח בגרון שנמשך חודשיים וחצי ואפילו יותר עד שזה נעלם לגמרי . וחוזר על עצמו כול שנה ואפילו פעמיים בשנה.

שלום שלום, התיאור של בעייתך יכול להתאים לקטגוריה שנקראת "לאחר שחפת" (Post TB) ומתייחסת למי שטופל ונרפא משחפת בעבר, אך חוזר עם תלונות נשימתיות שונות שבדיעבד (לאחר ברור) נמצא שהן ביטוי לסיבוך / פגיעה בתפקוד הריאות שנגרמה ע"י מחלה זו (למשל זיהומים נגיפיים או חיידקיים חוזרים, COPD, 'ברונכואקטזיות', יל"ד ריאתי, 'אספרגילומה' ועוד), או שנגרמו ע"י מחלה ריאתית אחרת. המלצתי- המשך בירור בעזרת רופא/ת מומחה/ית לריאות ('פולמונולוג/ית'). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות