חיידק סטפ אאורס רגיש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/10/2018 | 18:28 | מאת: זאב

שלום,אני מאובחן עם אוסטאומייליטיס בחוליות עמוד השדרה. בביופסיה נמצא חיידק סטפ אאורוס רגיש. מטופל באנטיביוטיקה צפזולין לוריד למשך חודש וחצי דרך פיק ליין. בשבוע הבא אמור לסיים את החודש וחצי של הטיפול. לאורך כל תקופת הטיפול ה CRP נשאר גבוה ולא מתנרמל. לאורך כל התקופה סובל מכאבי גב ובטן כאשר בשבוע האחרון הכאבים התגברו בצורה קיצונית עד כדי אי יכולת לקום מהמיטה. האם הנתונים האלה מראים שהאנטיביוטיקה לא פועלת מספיק כנגד החיידק והדלקת?, האם צריך לשקול לשנות אנטיביוטיקה? מה המדדים שקובעים שהדלקת הסתיימה? . תודה

שלום זאב, 1. אכן, התיאור שלך של המשך כאבים ח ז ק י ם בגב בשילוב עם CRP שלא 'מתנרמל' מחשידים לכישלון טיפולי. 2. אחד מאמצעי הברור האפשריים לכך הוא בדיקה בעזרת מיפוי (עם חומרים רדיואקטיביים שונים). אמצעי מקובל נוסף הוא MRI. ואפשרות אחרת היא לחזור על ביופסית העצם. הרבה בריאות אפי

12/10/2018 | 08:25 | מאת: זאב

תודה על תשובתך. מה האינדיקציות לכך שהחיידק והדלקת מוגרו ולמעדה הבראתי? . תודה

שלום זאב, העלמות הכאב בגב וירידה משמעותית בערכי ה- CRP. הרבה בריאות אפי

12/10/2018 | 12:21 | מאת: זאב

שלום ד"ר הלפרין האם יתכן שהגורם לכך שחלה החמרה במצבי למרות הטיפול האנטיביוטי הוא אפסס ליד החוליות שנוצר עקב הדלקת?. תודה זאב

כן

12/10/2018 | 15:16 | מאת: זאב

ד"ר הלפרין אני מאד מודה לך. אני מאושפז כרגע בגלל הכאבים ומה שנותנים לי זה עוד ועוד משכחי כאבים ואומרים להמשיך עם האנטיביוטיקה מבלי לחפש את סיבת השורש להחמרה בכאבים. תודה רבה שוב ושבת שלום.

שבת שלום והרבה בריאות

21/10/2018 | 18:13 | מאת: זאב

ד"ר הלפרין שלום מאז שדיברנו בפעם הקודמת, עברתי MRI ובעקבות הממצאים עברתי ניתוח מיידי בעמוד השדרה. הוציאו חלק מהדיסק ניקו ושטפו. לאחר הניתוח נאמר לי שהזיהום התפשט והגיע לבית החזה והוא נמצא סביב עורק האורטה. שינו לי את האנטיביוטיקה לאוברניל 6 פעמים ביום. כרגע הם מדברים עם כירורגית חזה על אפשרות ניתוח חזה בעקבות הזיהום סביב האורטה. האם הניתוח הזה מחוייב המציאות?, האם האנטיביוטיקה לבדה לא מספיקה?. תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות