Hpv שהתגלה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/09/2018 | 10:40 | מאת: עמית

ילדתי את בתי לפני כשנה בקיסרי חירום עקב לידה "שנתקעה". בבדיקת פאפ שביצעתי לאחרונה גיליתי שיש לי hpv שגרם לhgsil בצוואר ברחם (זנים 16 ו18). האם קיים סיכוי שבתי נדבקה בוירוס (בהנחה שלא היו לי יבלות) ומה ההשפעות שיכולות להיות לו עליה בטווח הקצר או הארוך? רופאת הנשים אמרה לי שלא צריך לדאוג, אבל אני מאוד מוטרדת. האם אני עלולה להעביר לה את הוירוס היום (שימוש באותה מגבת או מצעים?) האם הוירוס מסכן את בעלי ועליו לעשות בדיקות? האם יש דרך לחזק את המערכת החיסונית ולעודד אותה להילחם בוירוס? נתקלתי בתשובות סותרות באשר ליכולת של הגוף להילחם בוירוס במידה שעברו מספר שנים ממועד ההדבקה... אציין שאני מניחה שמועד ההדבקות אצלי היה לפני שלוש שנים לפחות. תודה רבה!

שלום עמית, 1. אם ילדת בניתוח קיסרי אין זה סביר שבתך-הילודה נדבקה מ- HPV שיש לך בצוואר הרחם. 2. העברה של הנגיף מאם לבתה דרך מגבות ומצעים נחשבת כבלתי סבירה. 3. יחד עם זאת, הנגיף עובר בקלות יחסית במהלך יחסי מין. 4. אינני מכיר דרך יעילה ומקובלת לחיזוק מערכת החיסון אצל אנשים עם מערכת חיסון תקינה. הרבה בריאות אפי

14/09/2018 | 20:03 | מאת: עמית

תודה רבה על התשובה. האם תינוקת שנדבקה בנגיף (בזנים המסוכנים) במהלך לידה עלולה לפתח תאים טרום סרטניים בילדות או בגיל מבוגר יותר? ידוע על מקרים כאלה?

שלום עמית, אינני מכיר תינוקות ש ה ו כ ח כי הם נדבקו ב- HPV בלידתם ושכתוצאה מכך הם פיתחו גידולים ממאירים בבגרותם, אך תרחיש כזה נראה לי הגיוני. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות