שאלה לגבי ביקורים בבית חולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2017 | 10:42 | מאת: נטלי

שלום, יש לי פחד ממחלות. הייתי רוצה לדבר עם מישהו שיסביר לי מעבר לזה שצריך לרחוץ ידיים. על מנגנוני הידבקות (האם אפשר להידבק דרך חפצים, למשל) וכד'. עם מי אפשר לדבר על זה? ושאלות ספציפיות, הקשורים לביקורים בבית חולים גריאטרי: 1. זבובים - האם יכולים להעביר מחלות? אני מבקרת את אמא בבית חולים גריאטרי, ויש לידה חולים שאחות אמרה שיש להם חיידק אלים (אחד עם פצע/ניתוח ברגל), בכל אופן זה איזשהו חיידק שהם יושבים קצת בנפרד. אז היו אתמול כמה זבובים שעפו (בתוך בית החולים, לא בחוץ), התיישבו על אמא. האם יכולים להעביר חיידקים? 2. בעיקרון אני רוחצת ידיים וכד', ולפעמים גם שמה כפפות (כי העור שלי יבש). יש לי תינוק בבית, ואני עושה לו חיסוני שגרה (עשיתי כבר כמה). אני חוששת ממצב של העברת חיידק, התיישבות בגוף (חס וחלילה), והתפרצות לאחר חיסון כלשהו (חס וחלילה). לכן אני משתדלת לפצל חיסונים, וגם מחכה כמה ימים אחרי הביקור אצל אמא לראות שהתינוק בסדר, לפני שאני עושה חיסון. מה היית ממליץ לגבי זה? אני בדרך כלל מבקרת אצל אמא כל שבוע, ואז השיטה הופכת להיות בלתי ישימה. אשמח לקבל הסבר לגבי המצב הזה. תודה רבה רבה מראש על התשובות!

שלום נטלי, 1. אני לא בטוח שהתשובה שלי ירגיעו אותך, אך עקרונית אפשר להידבק בחיידקים, נגיפים וטפילים שונים מכמעט כל דבר: אוויר עם חלקיקי אבק מזוהמים, מים מזוהמים, מזון מזוהם, מגע עם חפצים מזוהמים, עקיצות יתושים וזבובים הנושאים חיידקים, נגיפים או טפילים בגופם ועוד. 2. זבובים יכולים להעביר חיידקים לבני אדם גם דרך רגליהם המזוהמות. 3. אין לי בעיה עם פיצול חיסונים. הרבה בריאות אפי

06/08/2017 | 15:51 | מאת: נטלי

שלום, תודה על התשובה המהירה. מבקשת הבהרה, מקווה שתראה את השאלה כאן: 1. לגבי זבובים - אם זבוב היה על הפצע של אדם עם חיידק והתיישב על המצח של אמא, הוא יכול להדביק? ואם הזבוב לא נגע בפצע של אדם עם חיידק והתיישב על אמא? ואם לא הייתה עקיצה? בהקשר הזה, האם יש הנחיות מיוחדות לבתי חולים למיגור זבובים? אני מניחה שיש הנחיות לכסות פצעים פתוחים. 2. לגבי החיסון - השאלה שלי יותר קשורה לסבירות התרחיש של הימצאות חיידק בגוף בצורה רדומה, ואז התפרצות. האם זה יכול לקרות? האם הטקטיקה הזאת של לחכות כמה ימים נראית סבירה? היא נותנת לי משהו? האם החיידק יכול "להתגנב" לגוף בלי סימנים כלשהם? אם לא - תוך כמה זמן עשויים להופיע הסימנים? תודה רבה!

שלום נטלי, 1. אם זבוב היה על פצע מזוהם של אדם ועבר משם למצח של אמא שלך הוא יכול להעביר עמו את החיידקים מהפצע לעור המצח, אך לא בהכרח לגרום אצל אמא למחלה כלשהי. 2. בית חולים בישראל שבו יש 'בעיית זבובים' אמור לטפל בה (אך עובדיו לא מחויבים לרדוף אחר כל זבוב שנמצא בו). 3. לא כל פצע פתוח צריך להיות מכוסה כל הזמן. 4. יש חיידקים ונגיפים שעשויים להימצא בגוף במצב 'רדום', אך אני מתקשה מאד למצוא את הקשר בין עובדה זו לבין פיצול מועד החיסונים של ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות