וירוס CMV או אבחנה שגוייה?????

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/05/2017 | 19:32 | מאת: אסף

שלום ד"ר הלפרין, אני גבר בן 39 בד"כ בריא לגמרי, לפני קצת יותר מחודשיים עקב כאב עז בגרון, תחושה של גוש בגרון, כתמים בבטן וחולשה כללית בדיקות דם אובחנו CMV IGM POSETIVE / CRP 1.3 ותפקודי כבד ALT 51 תוצאות הפטיטיס A ו B ו HIV שליליות, ובאולטרסאונד בטן עליונה מרקם וגודל כבד תקינים באונה הימנית מודגם נגע היפרקואי 0.7*0.9 ס"מ. טחול תקין. כעבור חודש וחצי עייפות ושאר הסימפטומים נעלמו אך בבדיקות הדם ערכי תפקודי הכבד ממשיכים לעלות ALT - עולה בהתמדה מ- 51 עד 123 נכון להיום ו- AST - מ-39 ל- 53 נכון להיום. (הכל בטווחים של חודשיים). בדיקות ה - CMV הנוכחיות נכון להיום מראות IGM - גבולי ו- IGG - שלילי (מצב די מוזר לכשלעצמו). הכתמים באזור הבטן לא נעלמו. ותחושת הגוש בגרון (קושי קל בבליעה)חזרה במהלך השבוע האחרון. במהלך התקופה הורדתי בערך 5 ק"ג. בנוסף עם קשר או בלי באזור התחתון של הצלעות בצד ימין קרוב לצד הגוף יש לי מזה זמן מה כאב ורגישות. (יכול היות שריר בין צלעתי תפוס או אולי יש קשר לכל הסיפור של הווירוס?). השאלה שלי האם זו התנהלות "נורמלית של וירוס CMV? יכול להיות שמפספסים כאן משהו בזיהוי הווירוס? האם זיהומולוג הוא הכתובת במקרה כזה? לא קיבלתי שום טיפול תרופתי, הופנתי למרפאת כבד, המשך מעקב בבדיקות דם, ואולטראסונד נוסף של בטן עליונה בחודש הבא. לתשובתיך אודה. אסף

24/05/2017 | 20:19 | מאת: אסף

הכאב המדובר באזור הצלעות הוא בצד שמאל ולא ימין כמו שציינתי.

שלום אסף, 1. מכלול הבעיות המתוארות בשאלתך לא בהכרח נגרמו ע"י CMV. 2. כדי לנסות להגיע לאבחנה של בעיות אלו, בדיקה ע"י מומחה/ית למחלות זיהומיות היא אחת האופציות העומדות בפניך. הרבה בריאות אפי

24/05/2017 | 23:29 | מאת: אסף

תודה ענקית על התשובה. 1. האם יש כאן משהו שאמור להתפספס? False positive של CMV למרות ש-5 בדיקות שונות מעידות על IGM חיובי ורק האחרונה גבולית? 2. הרופא שלי טוען שערכי תפקודי כבד גבןהים / כאב גרון /ועייפות הם תסמינים של CMV 3. האם יכול להיות מצב של CMV IGM גבולי בעוד IGG מראה שלילי? מצטער על בנק השאלות הנוסף.

שלום אסף, יתכן שנדבקת לאחרונה ב- CMV, אך כתמים בעור הבטן, כאבי גרון, וכאבים בקשת הצלעות שנמשכים לסרוגין במשך חודשיים אינם אופיניים לזיהום בנגיף זה, כמו גם ה- IgG ה'שלילי' לנגיף במועד זה. נראה לי אפוא שיש מקום להעלות שאלות בנוגע לאבחנה ולחפש סיבה אחרת גם לעליה העקבית בערכי אנזימי הכבד שלך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות