שאלות נוספות והתפתחויות חדשות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/02/2017 | 19:29 | מאת: ענבר

ראשית תודה ד"ר הלפרין היקר והמקסים (כתמיד) על תשובותיך. שנית, הרי ההתפתחויות ואפילו חבריי מהרפואה הפנימית לא ממש יודעים...הכל ספקולציות. לאחר שהכאב באזור הלחי אצל בתי שכך בדקתי אותה שוב בעצמי. באופן מפתיע הפרוטיד בגודל תקין לעניות דעתי ומדובר בכלל בלימפאדנופתיה. לקחתי אותה לחבר אאג והוא אישר ואמר שלא מדובר כלל בפרוטיטיס אלא בלימפאדנופתיה קלאסית. לא חלפו 24 שעות וגם אני קמתי בבוקר עם נפיחות אדירה בצד אחד וכאב בבלוטת לימפה תת לסתית. אמא שלי - כנ"ל. לאור הברדק החלטתי לבצע בדיקות דם והרי התשובות החלקיות...בחיי שהתחלתי כבר לחשוד ב PARVO B-19...או CMV... 1 מונוציטים 14% 2. לימפוציטים 20% 3. נויטרופילים 60% 4. אין לויקוציטוזיס - תקין 5.4.. 5. IRON זוועהההה 45% 6. נתרן - תקין 7. CRP פחות מ 0.5...תקין 8. המוגלובין 13... 1. האם יש מצב סביר לפארוו? למרות שלא היו סימנים עוריים?...כי הלימפאדנופתיה אצל בתי, אמי ואצלי...לא ברור. 2. האם נשמע בכל זאת כמו CMV? 3. בבדיקות ביקשתי מרופא המשפחה להוסיף גם סרולוגיה לציטומגלו ולפארוו... עד שתגענה התשובות: 1. האם חסר בברזל (אין לי אף פעם חסר בברזל...מעולם גם לא היה לי...) מאפיין פארוו? הוא הרי מאוד אוהב כדוריות דם אדומות צעירות... 2. האם CMV יכול לגרום לתמונת דם כזו? תפקודי הכבד תקינים. 3. האם 12 יום מעליית החום ניתן כבר לראות SEROCONVERSION אם מדובר ב CMV? תודה תודה מראש. ענבר.

שלום ענבר, 1. תיאור מחלתך אינו אופייני לזיהום בנגיף ה- PARVO. גם חוסר ברזל איננו שכיח בזיהום שנגרם ע"י נגיף זה (מה שכן אופייני לו היא מחלה קשה כאשר הוא תוקף אנשים שלהם כבר יש אנמיה מחוסר ברזל). 2. גם CMV לא נמצא גבוה ברשימה. 3. בדרך כלל (אם כי לא תמיד), לאחר 12 ימים מתחילתה של מחלת חום שנגרמת ע"י CMV, הסרולוגיה (IgM) לנגיף היא כבר 'חיובית'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות