פלזמפרזיס

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה

23/05/2014 | 00:54 | מאת: את

שלום לד"ר עדי אני בת 57, מוגדרת כחולה במחלה דמילאנטיבית שלא אובחנת דיה. טרשת נפוצה נשללה ולאחר הזרקת קופקסון במשך חצי שנה, הטיפול הופסק. בדיקה לאקופרין נשללה. לפני כשנה קיבלתי טיפול בפלזמה 5 ימים רצופים וחודש לאחר מכן שוב 5 פרוצדורות ובמקביל באותם אישפוזים קיבלתי תוספת סומדרול דרך בוריד מ-1000 ומטה. הטיפול בפלזמה הופסק והמשך הטיפול שנקבע הינו 1000 מ"ג סומדרול פעם בחודש עד היום. אני בכיסא גלגלים רוב הזמן, מעט עם הליכון בבית בגלל הקושי הרב. מקבלת פרוויג'ל 2 כדורים, סימבלטה 90 מ"ג, אימורן 75 מ"ג ולנטון 30 מ"ג. בחודש האחרון החמרה בתפקוד הרגליים והוחלט לנסות שוב פלזמה במשך 5 ימים ולאחר מכן פעם בחודש במשך 6 חודשים בנוסף לסומדרול פעם בחודש (הטיפול בסומדרול בחודש הקודם ניתן בחו"מ פסח, הטיפול הקרוב ביום ראשון 25/05/14). בטיפולים הקודמים בפלזמה היו תופעות של תשישות ושיפור מועט בתיפקוד, אך לא משהו חריג של ת"ל. השבוע בטיפולי הפלזמה אני מרגישה את הרגלים כאילו בתוך מלחציים ותחושה של כבדות רבה וכן נפיחות לאורך הרגליים (דבר שהוא פחות מהשפעת סומדרול כשאני מקבלת )כפות הרגליים מאדימות ומכחילות ויש לי התלבטות אם להמשיך טיפול בפלזמה פעם בחודש לאור התופעות שציינתי.בנוסף רציתי לציין שקיבלתי שלוש מנות פלזמה בסך הטיפולים השבוע ותחושת התפקוד קצת יותר טובה עם קבלת הפלזמה לעומת התהליך ללא תוספת פלזמה בימים האחרים (יום א'-לא,יום ב'-2 מנות, יום ג'- 1 (כאן היה שיפור) יום ד'- לא (תחושה זוועתית ברגלים), יום ה'- 1, (שינוי לא משמעותיאך תחושה פחות רעה ברגליים) האם זה יכול להעיד על כיוון ברור לבעיה רפואית והאם את יכולה לעזור בהתלבטות שציינתי לגבי המשך הפלזמה לאור התופעות והאם יש איזה בדיקה שכדאי לבדוק לאור התופעות , שלא היו בעבר. ואודה לך אם תוכלי לעזור, שמעתי שבדיקה לאקופרין אינה מדוייקת ויש בית חולים במינסוטה אליו נשלחו בעבר בדיקות ל-NMO והן מדוייקות, האם שמעת על מרכז זה והאם זה נכון? ואם כן האם ידוע שמו של המקום כדי לבדוק אפשרות למשלוח בדיקה זו כי קשה לי עם חוסר הוודאות באיבחון. תודה רבה ושבת שלום

אכן הקבוצה שתארה את הנוגדנים נמצאת במיו קליניק ומבצעת את הבדיקות. כדיאי לפנות לרופא המטפל שיעזור בשליחת הבדיקה במידת הצורך

מנהל פורום טרשת נפוצה