בעיית התנהגות

דיון מתוך פורום  טיפול רגשי באמצעות אומנויות

23/09/2009 | 22:01 | מאת: חני

טלי האם בעיה ריגשית היא מולד ? והאם טיפול ריגשי בהבעה ויצירה מטפל בן היתר גם בבעית התנהגות ותוך כמה זמןניראה שיפור?

13/10/2009 | 09:18 | מאת: טליה בנדרלי

הי חני, קושי רגשי אינו מולד, ולכן ניתן לטפל בו ולעשות שינוי, אבל בהחלט יש מימד של מזג ואישיות מולדים, המשפיעים מבחינה רגשית. יש ילדים מאד רגישים, או מאד אימפולסיביים, וכן הלאה, אבל אין זה אומר שלא ניתן לטפל בזה ולעזור להם להתמודד בצורה טובה יותר עם הקשיים. טיפול בהבעה ויצירה בהחלט יכול לעזור במקרה של בעיית התנהגות, אבל זה לוקח זמן, לעתים גם מספר חודשים. אם יש הדרכת הורים צמודה, ובמקרה הצורך גם עבודה עם המורה או הגננת, זה יכול ללכת מהר יותר וטוב יותר. אני רואה שאת מתלבטת די הרבה זמן לגבי טיפול.. אני מציעה שתיפגשי עם מטפלת, לדעתי זה יעזור לך להחליט. ולמרות שלא מפסיקים טיפול סתם כך, בכל זאת זכרי שתמיד תוכלי להפסיק אם זה לא מתאים. קצת חבל על הזמן שעובר בינתיים.. בהצלחה!

מנהל פורום טיפול רגשי באמצעות אומנויות