למה להפסיק לעשן?

דיון מתוך פורום  הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?

28/03/2011 | 01:20 | מאת: t

שלום לכם, יש לי ידיד טוב שמעשן כבר 10 שנים לפחות, מאז התיכון. אני רוצה לגרום לו לחשוב על להפסיק לעשן, אבל אין לי טיעון מספיק טוב. למה להפסיק לעשן? ברגע שאין בזה איזושהי סכנה ברורה ומיידית, אין מוטיבציה מספיק גבוהה להפסיק. הרי לכולנו יש סיכוי לחלות בסרטן עוד 30 שנה, אז במקום שהסיכוי יהיה 15% הוא יהיה 17%. ביג דיל. אימפוטנציה? רחוק מידי מהמציאות (ומה שבטוח, זה לא יקרה עכשיו). פה מסריח? לועסים מסטיק. פגיעה בכושר הגופני? הוא מספיק בכושר. הנקודה היא שהוא לא מספיק מפחד מהסיגריות, אז אין סיבה שהוא יפסיק. הוא לא רואה שקורה לו - עכשיו, בהווה - משהו שלילי, שפוגע בו איכשהו. הוא רק נהנה מזה. אז אני שואלת אתכם- מה *כן* מפחיד בסיגריות? ומפחיד עד כדי כך שכדאי להפסיק עכשיו ולא עוד 5 שנים למשל. תודה!

1 מכל 2 מעשנים ימות באמצע החיים בגללל שהוא מעשן!!!!! מעשנים חיים 13 שנים פחות מלא מעשנים צעירים - פגיעה בפוריות אימפוטנציה ריח רע מהפה כושר גופני לקוי, קמטים, האפרת שיעור, עור נטול ברק, פגיעה בשיניים, הצהבת אצבעות, חוש טעם לקוי ד"ר מיכאל ויינפאס - גמילה מעישון www.refoua.co.il

מנהל פורום הפסקת עישון - איך להפסיק לעשן?