מלנומה בעין עם גרורות

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

07/03/2011 | 00:50 | מאת: דיוויד

אבי בגיל 86, עבר לפני שבועיים ניתוח להוצאת כל גלגל העין -אנוקלאציה, בעין שהייתה עיוורת לגמריי מזה כשנתיים. הסיבה שהופנה לניתוח הייתה שבבדיקה שגרתית התגלה נמק או גידול, שגם לאחר אולטרא סאונד לא הצליחו להחליט אם זה נמק או גידול ולכן החליטו על הניתוח. אציין שבבדיקה 3 חודשים לפני כן, לא ראו לא נמק ולא גידול ולא בעיה כלשהיא (פרט לעין עיוורת ומקולקלת שמידי פעם סבלה מדלקת וטופלה בדתאמיצין). במהלך הניתוח נתגלה גידול, נלקחה ביופסיה, ונמצא שזו מלנומה. וזאת נתבשרנו למרות שטרם הגיעו התוצאות הסופיות. הופננו לבדיקת סיטי חזה בטן ואגן,שם נמצאו גרורות. הופנינו לאונקולוגית במכון אלה למלנומה שבמכון האונקולוגי בתה"ש, ולאחר שעברה על הסיטי,אמרה לנו שיש 2 גרורות בריאות,3 בטחול ו 4 בכבד, שאין מה לעשות עקב הגיל ומצב החולה (סיעודי וחלש, חולה במחלת חסימה ריאתית סי או פי די ועוד), ושתוחלת החיים הצפויה הינה 3 עד 6 חודשים. שאלותי: האם אכן חייב להיות שהגרורות הינן מלנומה?לא ייתכן שהן גידולים שפירים, או ממאירים פחות אלימים ממלנומה? האם זה וודאי שזו מלנומה, כי בתחילה אמרו לנו שתשובות סופיות תינתנה רק לאחר שבועיים. האם אצל קשישים ההתפשטות של סרטן לא אמורה להיות איטית יותר? האם זה שהחולה מזה מספר שבועות מתלונן כל הזמן שהוא רוצה להקיא קשור לעיניין? האם אכן זו תוחלת החיים הצפוייה? האם יש משהו נוסף שאוכל לעשות למען אבי? אני מוכן לעשות למענו כל דבר, ולא חשוב המחיר,הכל, פשוט הכל. אודה לתשובות ולכל הארות והערות שתוכלו לתת לי. אני פשוט בהלם, אבי האהוב, שבו אני מטפל במסירות מזה שנים רבות, במצב כה קשה. בתודה מראש,

דויד שלום, היכן נעשתה העקירה? מי הפתולוג שקרא את החתכים מהעין? יש בארץ 4 פתולוגים מומחים לעיניים: פרופ' פאר ודר' פרנקל בהדסה, פרופ' רוזנר בתה"ש, ודר' לוי בסורוקה. כמובן שגם חלק מהפתולוגים הכלליים יודעים לאבחן דגימות שנלקחו מהעין, אך הם לא עברו התמחות ספיציפית בפתולוגיה של העין. אם יש ספק באבחנה, ניתן להעביר חתכים היסטולוגיים של העין שנעקרה לאחד מהפתולוגים של עיניים. צוות המלנומה בתה"ש בראשות דר' שכטר הוא מצויין. ניתן לסמוך על מה שהם אומרים לכם. אם אתה רוצה חוות דעת שניה, אתה יכול לפנות לדר' מיכל לוטם והצוות שלה מהמחלקה האונקולוגית במכון שרת בהדסה. גיל 86 באדם פעיל הוא לא זהה לגיל 86 באדם סיעודי. לכן לא הגיל הוא הגורם המשמעותי ביותר פה. הטיפולים לגרורות קשים מאוד ויעילותם עדיין מוגבלת. על פי מה שתארת, אתה בן מסור, אך האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניכם מוגבלות (למרות הנכונות להשקעת משאבים). אתה מוזמן לפנות למרפאה לשיחה פנים לפנים לפרטים נוספים.

08/03/2011 | 02:31 | מאת: דיוויד

ראשית, תודה לך על תגובתך המהירה. במענה לשאלותיך, העקירה בוצעה בתל השומר מח' עיניים, המנתח, ומי שמסר לי שזו מלנומה בעין הוא פרופסור רוזנר, שגם ליווה את אבי כרופאו טרם הניתוח. אבי הינו חולה סיעודי למדיי, וכן חלש למדיי, עקב מחלת copd קשה למדיי, ולכן מצבו הפיזי דיי שברירי. כיצד אני פונה למרפאתכם ?

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות