הצלת חיים מול הצלת עין

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

13/10/2010 | 09:55 | מאת: שלו

שלום רב, אבי צעיר ובריא. לפני כמה זמן התגלתה אצלו מלנומה בעין והמליצו לו על טיפול עם פלק של יוד מאה עשרים וחמש. לאחר שקראתי על הסתברויות, אי וודאויות וסיכונים של הטיפול עצמו או תוצאה מקרינה שנים לאחר מכן, שאלתי היא: מדוע לקחת סיכון עם חייו בכלל? האם לא כדאי ללכת על בטוח ופשוט להוציא את העין? תודה מראש, שלו.

שלו שלום רב, ראשית, אני מופתע שלא סיפרו לך שיש מרכז מומחה ארצי לגידולי עיניים בביה"ח הדסה ע"כ, מרכז אותו אני מנהל. בחוזר משרד הבריאות נכתב במפורש שחובה להציג בפני כל חולה, או אחד החשוד ככזה את המידע שהמרכז שלנו קיים ושקופות החולים חייבות לתת התחייבויות לכל בדיקה וטיפול ביחידה שלנו, לכל חולה, מכל קופה, מכל הארץ!!! רק לאחר הסבר שכזה הם יכולים להציע לך טיפול אצלהם. שנית, הטיפול שהוצע לך ביוד ראדיואקטיבי כרוך בסיכונים וסיבוכים רבים יותר מזה שנעשה אצלינו בהדסה על לוחית רוטניום ראדיואקטיבי. אפילו במרכז הגדול ביותר בארה"ב בו משתמשים בלוחיות יוד, מודים שללוחיות רוטניום פחות סיבוכים. באשר לאפשרות לטפל בהקרנה מקומית באופן כללי לעומת עקירת העין: אנו מציעים טיפול בהתאם למיקום ולגודל הגידול. כמחצית מהמטופלים שלו שמרו על ראיה תיפקודית בעין המטופלת, ראיה שמאפשרת נהיגה בעין הזו אפילו אם השניה לא רואה דבר. לעיתים ברור שהראיה תיפגע (למשל אם הגידול ממוקם במרכז הראיה), ועדיין מרבית החולים מעדיפים לשמור על העין שלהם מסיבות קוסמטיות. עקירת העין אינה משפרת את תוחלת החיים, ואינה מקטינה את הסיכון לפתח גרורות. לפיכך, לדעתינו תמיד עדיף לשמור על העין, ולעקור עיניים רק אם אין ברירה. ההחלטה תמיד נשארת בידי החולה. אם תרצו לבוא לייעוץ במרפאתינו, אנא צור קשר עם מרכז זימון התורים ותאמר שמדובר בחולה חדש. השבוע אין מרפאות, אך נקבל אתכם ביום שלישי או חמישי בשבוע הבא. בהצלחה.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות