איבחון מלנומה בעין לאחר בדיקות

דיון מתוך פורום  גידולי עיניים בניהול עמותת לראות

11/08/2019 | 23:13 | מאת: נתי

שלום רב בעלי עבר מספר בדיקות בעין בעקבות כתם בעיין. האם לפי הממצאים הסיכוי למלנומה גדול? הציעו לו טיפול של pdt בלייזר מהחשש שלו לנזק בראיה. האם בנסיבות הנוכחיות הטיפול מתאים? האם הוא צריך להישלח לבדוק אם אין חלילה גרורות בגוף? עדיין לא קיבל תור לבדיקות הנ"ל. אשמח לכל ידע ועיצה. תודה רבה

נתי שלום, הטיפול בלייזר למלנומות קטנות פורסם כמסוכן ומעודד חזרה מקומית עם פריצה מחוץ לעין המעלה סכנה לגרורות. הטיפול ב-PDT לא הוכח כיעיל לטיפול במלנומות. הציעו לכם שתי הצעות נוספות - מעקב להוכיח גדילה או טיפול בבראכיתרפיה. אם אתם והרופאים שלכם משוכנים באבחנה - לכו על טיפול בבראכיתרפיה. אם לא משוכנעים באבחנה - המתינו למעקב, או פנו לחוות דעת נוספת. אני לא ממליץ על טיפול בלייזר (רגיל או PDT) לנגעים פיגמנטיים כורואידלים, אלא אם מדובר בנקודת חן (נבוס) עם דליפת נוזל שאני רוצה לסגור את מקור הדלף.

מנהלי פורום גידולי עיניים בניהול עמותת לראות