תופעות לוואי חמורות vyvance

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

06/03/2016 | 11:52 | מאת: אסתר

אתמול בתי בת ה 12 החלה ליטול ויונס לטיפול בהפרעת קשב. היא ילדה המאובחנת עם תסמונת גנטית והפרעת קשב, בתפקוד מאד גבוה (לומדת בכיתה רגילה). בשעות הראשונות היא הפגינה יכולת ריכוז יוצאת דופן. לאחר מס' שעות החלו להופיע סמפטומים איומים. פיזיולוגיים ונפשיים. חריקות שיניים, בחילות כאבי ראש, טיקים בלתי רצוניים בפה ובאצבעות הידיים, פטפטת בלתי פוסקת, חוסר יכולת להירדם (24 שעות בלי שינה) מחשבות רעות ובכי. בבקר שאחרי יש הטבה, אך עדיין לא חזרה לעצמה. בעבר נטלה ריטלין ואדרל, והיו תופעות לוואי של חוסר תאבון ודיכאון שלא היו בהלימה לשיפור הקל בקשב. אך הרפטואר הגדול שהופיע בתרופה זו פשוט מבהיל. שאלתי היא, האם המצב רברסבילי לגמרי? האם שמעת על כזאת עוצמה של תגובה והאם הכדור הזה הוא בחזקת "סכנה לביתי" אודה על תשובתך המהירה. אגב, התרופה נרשמה ע"י נוירולוג. תודה רבה!

שלום התרופה דומה לADDERALL. התרופה שייכת לקבוצת תרופות מסוג סטימולנטים-חומרים ממריצים קיימת השפעה של התרופה לא סציפית גם על מצב הרגשי. במידה ומצב הרגשי לא מאוזן התרופהבדומה לתרופות אחרות , כגון אדרל, ריטלין יכולה להחמיר מצב רגשי. ממליץ להפסיק נטילת התרופה ילקבל חוות דעת של רופא פסיכיאטר לגבי המשך טיפול. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים