אבחונים לבדיקת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים

02/09/2014 | 12:52 | מאת: מאיה

היי, אשמח לדעת, מה ההבדל בין מבחן TOVA, מבחן MOXO ואבחון דידקטי/פסיכודידקטי מלא? והאם רופא משפחה יכול להמליץ על מינונים שונים של ריטלין או קונצרטה? תודה

שלום בדיקות TOVA AND MOXO-לא נחשבות כאבחונים, הבדיקות בודקות תפקודי קשב בלבד, בדיקה TOVA בודקת רק סוג אחד של קשב-קשב מתמשך. אבחון דידקטי בודק לקויות למידה,האבחון לא ספציפי להפרעות קשב וריכוז. אבחון פסיכודידקטי הוא חיבור של שני אבחונים: אבחון ידקדטי אבחון פסיכולוגי הבודק IQ ומצב פסיכולוגי רגשי. הרופא לא מאורב באבחונים הנ"ל התוויה לריטלין/קונצרטא/מטילפנידת הרשומה בישראל היא הפרעת קשב מסוג ADD/ADHD מבחינה פטורמלית רופא משפחה יכול לרשום התרופה אך המלצה של משרד הבריאות -לפנות לנויראולוג או פסיכיאט, עדיף מתמחים בהפרעות קשב או לרופא משפחה במידה ועבר הכשרה בתחום הפרעות קשב וריכוז. בברכה ד"ר חייגרכט

מנהל פורום קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים