אוסטאופרווזיס בגבר וסחרחורות

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

10/10/2016 | 09:04 | מאת: אבי

שלום אני בן 56 עם אוסטאופורוזיס. עד כה ללא שברים עדיין לא מטפול בביספופסנטים כי גרמו לי לכאבים חזקים בקיבה אבל כן התחלתי לקחת ויטמין D וקלציום לפני חודש. בשנים האחרונות כמה אירועי סחרחורות קשות ורטיגו משינוי תנוחה BPV ועברתי טיפולי אפלי כמה פעמים. זה פגע לי מאוד באיכות החיים ואחרי כל אירוע כזה יש תקופה של חוסר בטחון. קראתי שאוסטאופורוזיס יכולה לגרום לבעיות כאלה. האם הסיבה היא צפיפות עצם נמוכה? והרי אי אפשר לעלות צפיפות... אם כן מה ניתן לעשות כדי להקטין את הסיכון לאירועי סחרחורות בגלל אוסטאופורוזיס? האם לקיחת D וקלציום יכולה להקטין הסיכון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי ללא קשר לאוסתאופורוזיס, מומלץ לבצע תרגול יום יומי בבית תירגול לפי ברנט דארוף אשר עשוי במידה רבה למנוע ההתקפים החוזרים. התרגול בד"כ לא יותר ממספר דקות וניתן לשלבו במסגרת כל פעילות גופנית שמומלצת לכל אחד . אם למרות זאת חוזרים הארועים של BPPV. מומלץ בצוע בדיקת MRI מח לשלול סיבות נוספות שהן מאד נדירות. בברכה ד"ר בן דוד

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)