איבוד שמיעה פתאומי וטינטון

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

02/07/2016 | 22:05 | מאת: איילה דוסטרי

שלום ד"ר יעקב, אשמח לקבל את חוות דעתך. לפני כ 6 שנים חלה ירידה פתאומית באוזן ימין, טופלתי בסטרואידים (דרך הוריד) המצב חזר לקדמותו אולם נשארתי עם טנטון(איוושה) שלמדתי לחיות איתו. בוצעה בדיקת MRI שיצאה תקינה תודה לאל. לפני כחודש שוב אותה תופעה אבל הפעם באוזן שמאל. שוב אישפוז של 8 ימים עם סטרואידים הפעם כדורים. לאחר הטיפול בוצע בדיקת שמיעה ושוב חזר לקדמותו מה שמלכתחילה לא היה 100 אחוז. כרגע עם טנטון בשתי האזניים אבל בשמאל יותר מורגש. לדעת הרופא כנראה שיש לי את המנייר. בצעתי בדיקות דם מקיפות כולל תפקוד כליות. תודה לאל הכל תקין. בחודש אוגוסט שוב MRI. נכון להיום מיום חמישי אני מרגישה כמו בהתקררות האזניים אטומות ואוזן שמאל קצת רדומה. שוב אני בלחץ שוב בתהיות שמא הרופא צודק. חשוב לציין שאין לי סחרחורת או בעיית יציבה. אשמח לקבל את חוות דעתך מה גם שחשוב לי לשמוע את דעתך. אני בלחץ רציני עצבנית ולא ישנה טוב בלילות. תודה שבוע טוב ובשורות טובות. איילת

04/07/2016 | 21:23 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום איילה כדי לקבוע אבחנת מחלת מנייר יש מדדים נוספים של אופי לקוי השמיעה והטנטון, האם ההתקפים של אטימות סחרחורת וטנטון הם סימולטנים או לפחות סביב אותו זמן ועוד. עצם השיפור בעקבות סטרואידים בשני המקרים הייתי מברר גם בתחום האימונולוגי . רופאים העוסקים באלרגיה או רוימטולוגים עוסקים גם בתחום האימונולוגי . כדאי לבצע בדיקות בתחום זה. בברכה ד"ר בן דוד

05/07/2016 | 21:19 | מאת: איילה דוסטרי

ראשית תודה לך על התגובה. במענה להצעותייך רופאת המשפחה נתנה לי מספר בדיקות כולל אלרגיות למינהם והכל יצא תקין בכל מקרה האטימות ירדה לה מאז כתבתי לך. הטינטון קיים באופן קבוע (מין איוושה) לא משתנה ואני מודעת רק כשהכל שקט סביבי או כאש אני בלחץ. לשמחתי אין לי סחרחורת. ממתינה ל MRI בתקווה לתשובה שלילית. שוב תודה

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)