טיפול בטינטון באמצעות tVNS

דיון מתוך פורום  סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)

01/07/2016 | 18:29 | מאת: דני

שלום רב! אני סובל מטינטון קבוע כבר מספר שנים. כשהוא התחיל הייתי בבדיקות. אובחנה פגיעה בשמיעה (ככל הנראה בעקבות חשיפה ממושכת לרעש). לא אובחנו מחלות רקע אחרות. מדי תקופה אני מבצע חיפוש באינטרנט אחר טכנולוגיות ופרוטוקולים טיפוליים חדשים. בחיפושי האחרונים נתקלתי בהתוויית טיפול אקוסטי משולב עם tVNS (פולסים חשמליים לעצב מסוים מאלקטרודה חיצונית הצמודה לאוזן שמאל): http://www.tinnitustreatmentcentre.com/ מבדיקות נוספות שערכתי מסביב עולה שהאפקטיביות הטיפולית טרם הוכחה, וגם אם היא קיימת היא עשויה להיות תלויה במספר גורמים (כגון סוג הטינטון), אבל אני מתרשם שלא מדובר ברמאות, ושיש כיום התעניינות די רבה באפיק הטיפולי הזה, כולל מספר ניסויים קליניים שנמצאים בתהליך. אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית. האם אתה מכיר את הטיפול? האם היית ממליץ עליו? האם יש לך איזשהן הסתייגויות או דברים שהיית ממליץ לשים אליהם לב לפני או בזמן הטיפול? תודה מראש!

04/07/2016 | 21:09 | מאת: ד"ר יעקב בן דוד

שלום דני גרוי חשמלי כנסיון טיפול בטנטון קיים כבר שנים רבות . לעיתים אכן גורם לירידה בעצמת הטנטון אך לעיתים עשוי להגביר טנטון. יש עבודות רבות בתחום זה ללא מסקנה חד משמעית. כמובן - אין ריפוי לטנטון ממושך לאחר חשיפה לרעש כרוני. עדיין הטיפול היעיל ביותר הוא לשלוט בו ע"י טכניקות שליטה בתשומת הלב בסיוע טכניקות קוגניטיביות ומסוך חלקי . הטנטון קיים אך ברב הזמן נעלם מהמודעות . בברכה ד"ר בן דוד

05/07/2016 | 10:04 | מאת: דני

מנהל פורום סחרחורת וטינטון (רעשים באוזניים)